Puu kaatuu...!

Kuluneena viikonloppuna pistettiin puita nurin. Saimme lauantaina talkooporukalla kaadettua 9 puuta ja korjattua suurimman osan rungoita ja oksistakin talteen. Lisäksi varastorakennuksen ja tieliittymän paikat on nyt merkitty tontille ja asemapiirustuksen ensimmäinen drafti on olemassa.

Sää suosi meitä, lauantaina oli todella lämmintä, mutta ei vielä niin paahtavaa kuin sunnuntaina. Tuulikin oli aisoissa, ainoastaan yksi puu kaatui vähän eri suuntaan kuin suunnittelimme. Homma oli kuitenkin todella raskasta. Puiden kaataminen vielä jotenkin meni (tai enhän minä sitä moottorisahaa käsitellyt), mutta karsiminen ja pätkiminen oli rankkaa. Sitten ne oksat raahattiin siisteihin pinoihin sivummalle, mikä oli rinnemaastossa työlästä. Reilun metrin pituiset rungon pätkät raahattiin myös sivummalle nätteihin pinoihin, osa myös tien viereen muualle kuljetettavaksi.

Viereisessä kuvassa on osa tien viereen kannetuista pölkyistä. Voin kertoa, että niissä oli aikamoinen raahaaminen. Kroppa on kuin vähän raskaamman punttitreenin jäljiltä. Älysin sentään käyttää koko vartaloa nostamiseen käsillä repimisen sijaan.

Alkavalla viikolla taistelu byrokratian kanssa jatkuu. Hieman on ollut hankaluuksia saada paperitöitä tehdyksi, ensikertalaisia kun ollaan sekä maakaupoissa että rakennusoikeuksien suhteen. Mutta sen verran on selvinnyt, että asiat etenevät parhaiten jos soitat itse ja kyselet kohteliaasti. Myös käräjäoikeuden kanssa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti