Tontin valinnasta

Tuli mieleeni kirjoitella muutama sananen tontin valinnasta, miksi juuri päädyttiin tiettyyn tonttiin ja miksi ei johonkin toiseen.

Pääasiallisena kriteerinä oli tietysti raha :). Olisimme ostaneet tontin taikka valmiin huvilan Teiskosta jos lompakko olisi ollut tarpeeksi paksu. Mutta koska raha on rajoite, päädyimme katselemaan vähän kauempaa. Ja kauempaa tarkoitti tässä reilusti alle kahden tunnin ajomatkan päässä olevia tontteja/mökkejä. Halusimme, että mökille voi mennä helposti viikonloppuna ja ehkä joskus viikolla, ainakin jos pitää puoli päivää vapaata. Niinpä tuosta piirtyy noin 150 kilometrin säteellä oleva ympyrä Tampereen ympärille.

Sähköjen totesimme olevan välttämättömiä. Ei tarvitse olla valmiina, mutta niiden saaminen mökille piti olla varmaa. Monella nätillä tontilla oli ongelmana sähköjen puute ja epätodennäköinen saatavuus (liian vähän kiinnostusta tarpeeksi lähellä).

Kolmas tärkeä kriteeri oli tontin työstettävyys. Edullinen läntti oli monesti suota tai pellonpohjaa, ja rakennuskustannuksia nostaisi siten pohjan parantaminen ja runsas maanajo.

Neljäs tärkeä kriteeri oli tietysti se, että meillä on oma ranta :). Viides kriteeri oli rakennusoikeus, monella tontilla rakennusoikeutta melko vähän tai epäsopivasti meidän suunnitelmiimme tehdä ensin pieni saunamökki ja myöhemmin isompi mökki.

Näillä kriteereillä ja halutulla hintaluokalla ei valmista mökkiä tai saunatupaa löytynyt. Niinpä päätimme olla oman onnemme seppiä ja ostaa sopivan tontin ja tehdä sinne sitten sellainen mökki kuin itse haluamme. Ja toistaiseksi intoa ainakin riittää!

1 kommentti:

  1. No nyt vaan jäi hieman epäselväksi, että missä se tontti nyt sitten on? -T-

    VastaaPoista