Lattiat vihdoin valmiit

Perjantaina 24.11. koitti ilon hetki ja viimeinenkin lattialauta saatiin paikoilleen. Onpa ollut matka kaikkine hankaluuksineen. Mutta valmis lattia näytti hienolta ja tupaan tuli heti tunnelmaa. Jännä miten ulkoasu muuttuu, kun kaikki asettuu mittoihinsa ja rakennustavara katoaa piiloon. Melkein kaikki seinätkin on paneloitu, WC:n ja tuulikaapin välinen tila odottaa tuulikaapin puolelta sähkäriä. Siinä onkin johtosotku... Samoin kattopaneelit tuulikaapista vielä uupuvat.

Kaakeloinnit ovat valmiit muuten, mutta WC:n osalta. Tumma sauma vaaleiden laattojen kanssa toimi hienosti, olemme oikein tyytyvisiä valintoihin.

Keittiöasentajat jatkoivat hommiaan. Asensimme kaikki laatikot, jotka sai paikoilleen siten, että eivät ole putkimiehen tai sähkärin tiellä. Samoin tietysti koneet kuten uuni ja mikro, erityisesti uuni joka on sähköasentajan kytkettävä. Kaappien sivuihin tulevat peitelevyt katkaistiin myös mittoihin ja asennettiin. Meille tulee muutaman yläkaapin alle led-valot, jotka ostimme valitettavasti myös Ikeasta. Kyseessä on OMLOPP led-työtasovalaisin, jonka kiinnitysmekanismi on täysin lelu. Aivan kuin jotain lasten leikkimuovijuttuja olisi asennellut. Tulimme ostaneeksi nämä vähän työtapaturmana, olisi pitänyt jättää kauppaan. Katsotaan kauanko pysyy tason katossa ja vaihdetaan sitten. Samaa sarjaa ostimme lasivitriineihin valot sisälle, niiden asennus on vielä tekemättä. Sen verran tutkin niitä, että ne saa kyllä paremmin paikoilleen, kun ei tarvitse leikkiä muovilelujen kanssa. Mutta jätin suosiolla reikien poraamisen kaappiin myöhemmälle.

Se on hieno kun se on itse tehnyt.
Pistimme tiskialtaan valmiiksi paikoilleen, silikonilla ensin työtason reunat ja sitten allas. Sen kiinnitysmekanismi oli myös varsin jännittävä ja vei minulta sormista pintanahan muutamaksi päiväksi. No se on nyt paikoillaan eikä irti lähde. Keittotasoa en laittanut valmiiksi koska sähkärin on sille sähköt vedettävä, Ikea on säästänyt ja kaikki piuhat puuttuvat. Ajattelin että on helpompi kytkeä kaapeli normityöasennossa kuin kaapissa maaten.

Puuttuu siis vielä nuo em. asennukset ja ovet kaapeista. Liesituuletin on asennettava ja jääkaappi paikoilleen. En muistanut, että liesituuletin tarvitsee asennusputkeen joustavan ja kokoonpainuvan liitososan katolle menevään putkeen, koska keittiöseinä ei painu mutta katto kyllä painuu alaspäin.

Makuuhuone, jossa keittiötavarat jemmattiin, on melkein tyhjä. Sitä pääsee siis ensi kerralla vahaamaan. Timpurit laittavat toivottavasti sisäovet paikoilleen mahdollisimman pian, jotta saadaan karmit ulkoa sisälle. Rappuja odotellaan, samoin kodinhoitohuoneen kalustusta. Ostin jo saunan lauteet ja kiukaan, niillä tosin ei ole vielä kiire...

Käyttöönottotarkastukseen on 17 yötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti