Lattiat odottamaan kuivumista ja villan vihan jatkot

Lauantaina oli talkoopäivä, saunan ja pukuhuoneen lattiat valettiin viimein. Valu sujui todella hyvin rivakan talkooporukan voimin, mylly alkoi pyöriä hiukan puoli kymmenen jälkeen ja pysähtyi jo alkuiltapäivästä. Sementtiäkin jäi yli juuri sen verran mitä oli laskettu, eikä vaivalla seulottu hiekkakaan loppunut kesken. Hiki kyllä lensi, vaikka lämpötila oli vain kahdenkymmenen asteen hujakoilla. Pelätty ja muutaman päivän toitotettu Kaikkien Sateiden Äiti jäi saapumatta, iltaan asti saimme olla rauhassa ja vasta yöllä satoi. Lattia on nyt hyvän näköinen, kaltevuudet juuri oikein, isä teki taas hienoa jälkeä valumestarina!

Lattiavalujen ohella viikonlopun telttatalkoolaiset tekivät ylös raahatuista puista hakkelusta ja nyt meillä onkin jo jonkin verran puuta pienitty kuivamaan. Kokonaispuumäärään se tosin on vain pieni lovi, jonkun ehjäkätisen pitäisi pystyä niitä pienimään pilkottavaksi.

Viikonloppuna myös terassi tehtiin loppuun asti (ilman kaiteita), kun suurin valu-urakka on nyt ohi. Alkuviikon ajan olemme nyt jatkaneet villoitusten laittamista yläpohjaan sekä tehneet valmiiksi välipohjan jotta senkin voisi villoittaa.

Lähiaikojen työlistalla tällä hetkellä: villoitus valmiiksi, höyrynsulkukalvo niiden päälle, kattopaneelien alle tulevat rimat siihen ja paneelit vauhaukseen. Sähkömiestä odotellaan vetämään katon ja välipohjan kautta kaapelit, jotta paneeleita voi laittaa paikoilleen. Kunhan katto saadaan paneloitua, päästään lattian kimppuun.  Ulkokatto pitäisi saada myös kuntoon viimeistään elokuun aikana. Sitä ei enää lomalla ehditä aloittaa, mitä nyt reunapellit tuli laitettua, joten elokuun viikonlopuiksi on kyllä tiedossa puuhaa. Lattioiden kuivumistä pitää odotella kuukausi tai reilu, joten laatoitusta ei tarvitse ihan vielä aloitella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti