Raja-arvot saavutettu

Sunnuntain kosteusmittailut tuottivat tulosta, raja-arvot on saavutettu. Lattiavaluja voidaan aloitella. Olipa homma kuivatella lattiaa, viikonloppunakin teimme vielä kaikkemme sen eteen. Lämpöä, välillä kosteudenpoistoa ilmalämpöpumpun kanssa, kuivalla ja tuulisella ilmalla kaikki ikkunat ja ovet auki. Vastaava mestari mittaili sunnuntaina ja vihdoin oltiin kuivalla puolella. Melkoisen märkä kesä ollut. Ilmalämpöpumppu toimii kyllä hyvin, ja mökin eristys pitää. Pienillä tehoilla pysyy lämpö riittävällä tasolla. Kosteiden tilojen väliseinät muurattiin harkoista, jotka olivat aivan läpimärkiä, ne toivat oman kosteutensa tilaan, mutta mittasimme niidenkin jo kuivuneen viikonloppuna hyvin kuiviksi, saumaus täysin.

Ja sitten se pöytä... kuusi viikkoa tilauksesta, mutta vihdoin se on kasassa. Neljäs postitus toi pulttipaketin kotiovelle perjantaina, ja pääsimme kasaamaan sen. Vaaleamman sävyisenä ja hieman eri tavalla rakennettuna se on kevyemmän näköinen kuin vanha, vaikkakin se on tehty vähän tukevammaksi. Penkit ovat kiinteät eivätkä vahingossa lähde mukaan (tai sinkoa toisessa päässä istuaja ylös). Koska tähän nyt meni näin kauan aikaa, emme ehtineet öljytä sitä talveksi, se jää sitten keväthommiksi. Ulkoilmankosteus on liian suuri, jotta päivän aikana kuivuisi tavara kunnolla, ja sisälle se ei mahtunut jemmaan. Hyvin se toimi, ja tosiaan, kaiken vaivannäön jälkeen tämä on nyt hyvä ja maailman paras tähän tarkoitukseen.

Viikonlopun muut aktiviteetit sisälsivät maalausta, puuttuvat terassikaiteen tolpat saivat värin, ja yleistä valmistelua seuraaviin vaiheisiin. Pari pölliä halki. Följareiden suojapalikat paikoilleen. Lisäksi sienestimme. Ei ole muistikuvia, että aikuisiällä olisi tällaista sienivuotta koettu. Ämpäri täyttyi rouskuista joka kerta, kun menimme lähimetsiin, ja ihan läheltä tuli myös paistikkaita useammaksi satsiksi. Maagista. Hirvikärpästen lukumäärä oli siedettävä, alle 10 per sienestäjä per reissu. Lisäksi nautimme vielä virkistävistä iltauinneista järvessä. Veden lämpötila 11.5 celcius astetta. Joutsenperheellä on yksi poikanen, jota ulkoilutettiin rannassamme, ja kuikat ovat alkaneet kutsua porukkaansa kokoon. Syksy on tulossa, vaikka ilma olikin vielä lämmin.


The Pöytä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti