Sisähommissa ja vähän ulkonakin

Viimein alkoi myös hirsipaneelien asennus paikoilleen projektissa. Tilat alkavat hahmottua, kun tulee seiniä ympärille. Myös sisäikkunoiden ympärille oli tullut peitelistat, ja outoa kyllä, tuvan yläikkunat alkoivat näyttää isommilta, kun niiden ympärillä oli reunukset. Noita listoituksia varten oli telineetkin sisällä, joten hoidimme samalla ekan ikkunan pesun. Nimittäin isoissa ikkunoissa oli melkoiset imukuppijäljet asennuksen jäljiltä, ja peseminen ilman jatkovartta oli kuitenkin parempi ekalla kertaa.

Tuli todistettua työmiehille myös, ettei peitelistoja pidä laittaa puuvalmiina paikoilleen, ainoastaan vahattuina. Mahdotonta vahata jotain, joka on jo eri värisessä seinässä kiinni. Naulaimella laitettuja listoja oli myös vaikea irrottaa, tulipa sekin kokeiltua.

Viikolla olimme saaneet ensimmäiset portaat, luiskahan terassille oli tehty jo aiemmin. Mukava oli sunnuntaina istua keittiön puoleisen terassin portailla auringon paistaessa ja putsata pihlajanmarjoja hyytelöä varten. Tätä lisää...

Siivosin lauantaina pihan, kaikki ylimääräiset rojut pois tieltä, jos vaikka päästäisiin pihahommiin vielä tämän vuoden puolella. Tiellä ei enää ole kuin hirsipaneelit ja listapaketti. Listoja on muuten hirveät määrät, jotenkin tuntuu, että jopa liikaa. Kaivinkonemiehen piti tulla katsomaan pihaa, mutta eipä tuota näkynyt. Mökin käyttöönoton kannalta oleellisinta olisi sähkökaapelin kaivaminen (joka hitto soikoon olisi kannattanut tehdä viime vuoden puolella, kun salaojia vielä kaiveltiin), ehtiihän muut myöhemminkin. Harmittaa kyllä, jos kellaria ei peitellä loppuun eikä saada sitä kunnolla käyttöön.

Hirsipaneelien kanssa askarrellaan tälläkin viikolla. Sähkömies on kuulemma vielä metsästysreissulla eikä pääse näin ollen korjaamaan paria virhettään.

Vähän tekee mielestäni aikatauluissa tiukkaa tulla jouluksi valmista. En todellakaan halua enää tehdä avantoja veden saamiseksi saunaan. Täytyy jutella miten tätä voisi vähän kiriä. Kaikella on kuitenkin aina odotusaikansa, esimerkiksi keittiön toimitusaika on 3 viikkoa tilauksesta, ja se pitää sitten myös kootakin.

Emme ole vielä hätääntyneet, mutta hieman hermostuneet kyllä. Listalla on: loput sisäseinät, lattian koolaus ja villoitus (tilattava erikseen), lattialankkujen asennus, lvi työt kaikkiin oleellisiin tiloihin, keittiön asennus, märkätilojen laatoitus, sähkötöiden viimeistelyt. Puhumattakaan siitä, että piha on kesken ja raput sun muut voidaan tehdä vasta kun pihatyöt on tehty. Vähän suunnitelmallisuutta kaivuuhommiin olisi kaivannut, kun kone kuitenkin on ollut pihassa monta kertaa. Jos olisin ollut paikalla, olisin sen sähkökaapelin kaivattanut varmuuden vuoksi. Luulisi, ettei olisi ollut iso juttu joulukuussakaan.

Mutta ehdittiin viikonloppuna nauttia hyvästä säästäkin ja muistella taas millaista on, kun ollaan metsän keskellä. Perjantaina rannan lähellä nähtiin musta kyy, joka älysi itse varoittaa itsestään, ja lauantaiaamun varhaisella lenkillä hirviemä kahden vasan kanssa ylitti metsätiemme ryteikkö ryskäten. Pieni suuri metsästyskoiramme sai hepulin. Sunnuntaiaamuna sienireissulla tuli taas karhun jätökset vastaan, ja iltapäivän pikaisella kalastusmatkalla alimittainen hauki kävi veneessä ja palasi sitten kasvamaan. Grilli oli kuumana kolmena päivänä töiden lomassa. Hyvä viikonloppu.

Yläikkunat suurenivat reunusten myötä

Makuuhuoneen ikkunat 

Valmista seinäpaneelia, taustalla kodinhoitohuone/pukuhuone

Ekat portaat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti