Viikonlopun tahraamista

Kaiteet
Huono sää koettelee hermoja näin syksyllä(kin), mutta sentään oli viikolla ollut pari päivää niin kuivaa, että terassin kaiteet saatiin paikoilleen. Timpurit tekevät töitä kelin mukaan, huonolla säällä toisen työmaan sisähommia jne. Köydetkin saatiin melkein kokonaan paikoilleen, me vain olimme ostaneet väärät liitoskappaleet keittiön puoleiselle osuudelle, missä köysi tulee rungon kantavien tolppien väliin. Ne vaihtoon ja se on sitten siinä. Kansilankkua ei saanut ruskeana, joten se on ensi keväänä öljyttävä terassin öljyämisen yhteydessä ruskeaksi sävytetyllä öljyllä. Kaide on jyhkeä, mutta jos se olisi tehty pienemmästä materiaalista, se näyttäisi epäsuhtaiselta muuhun mökkiin verrattuna. Mittasuhteet...

Hieman tuo kaide näyttää korkealta, varsinkin alapuolelta katsottuna, mutta terassin reunalla se tuntuu hyvältä. Ja  jälleen mittasuhteet hämmästyttävät, kun kaide on paikoillaan ja terassi rajattu, se terassi tuntui isommalta. Niin tietysti onkin, koska reunalla viitsii nyt vähän eri lailla hengailla. Nyt kun katsoi tuvan ikkunoista ulos kaiteen, niin köysikaide oli paras ratkaisu. Se ei peitä näkyvyyttä kuten suunnitelman mukainen kaide olisi peittänyt. Pelkkää köyttä ei kaideväleihin voinut laittaa, pudotus on liian suuri, ja ihmisillä on tarve nojata johonkin, kun mennään reunalle. Ymmärrettävää, vaikka alapuolella on metrin verran hiekka/kivireunusta, sen jälkeen tosiaan se usean metrin pystysuora rinne alas. Köydeksi valittiin kotimainen Piippo keinohamppuköysi, 10 metrin paketeissa 35mm köyttä. Sen ei pitäisi venyä eikä vanua, eikä homehtua. Huoltovapaa siis. Toivotaan.

Huono sää ei tosin estänyt muiden hommien etenemistä. Märkätilat ja muut pintavalettavat lattiat (tuulikaappi, wc) valmisteltiin lattiavalua varten, foamit ja raudoitukset sekä vesiputket vedettiin valmiiksi. Ei vaan osunut sähkärin kanssa aikataulut yhteen, lattialämmitys jäi laittamatta ja näin muuraus siirtyi viikolla. Vähän yritin perjantaina vielä sitäkin, että olisin itse laittanut kaapelin, mutta myöhästyin, ei olisi auttanut enää vaikka olisin yötä myöten sitä siellä naponut. Ja hauskaa se ilman valoja olisikin ollut. Työmaavalaisimesta hajosi lamppu, parempi valaisin ostoslistalle, oli pilvisellä säällä todella pimeää tehdä töitä sisällä.

Jatkoimme seinien ja listojen vahaamista, timpurit uhkailivat laittaa painuntavaralistat yläkattoon lähiaikoina. Parven seinän vahaaminen (minimi olisi ollut listojen alta, mutta kaikki on nyt värjätty) oli aika työlästä, kun siellä on ne lattialankut. Niitä hieman siirreltiin ja epämukavassa asennossa sitten seinään saatiin väriä. Ei olisi onnistunut minulta, joten tyydyin vahaamaan niitä listoja. Kädet siinäkin sai kipeäksi. Yläkerta on muuten siis valmis, mitä nyt tupaa halkovat palkit on vahattava.

Listapaketti pihassa on muuten säilynyt hyvin, mutta UV-suojattu muovi on yhdestä kohtaa ollut huonosti, ja parissa listapaketissa on pahasti ruskettuneita lautoja. En vahannut vielä yhtään niistä, pitää katsoa tuleeko pinnasta paljonkin tummempi, niitä on sitten laitettava aina jotenkin järkevästi samaan paikkaan. Pakettiin oli myös alaosaan jossain myrskyssä päässyt vettä, onneksi listat vielä olivat kuivia, mutta toki siellä on nyt kostettua sisäpuolella.

Hieman hirvittää, että nyt on jo syyskuu, ja pitää paljon tapahtua, että jouluksi on valmista. Meinaan oli puhe tämän vuoden joulusta.

Ja postissa tuli yksi ruuvipaketti netraudan pöytään. Väärään osoitteeseen postitettu, ja ollut reissussa muutaman viikon. Alkaakohan niitä nyt tippua lisää...

Veden sisääntulo ja lämminvesivaraajaan valmistauduttu


Parvelle tuli lisää valoa, kun kaikki pinnat ovat saaneet värin. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti