Keittiö saapuu

Kiireinen viikko työmaalla takana. Takka tuli pinnoitettua sunnuntaina, kuvia siitä kunhan otan jonkun järkevän. Oli koko päivän työmaa Uuniseppien muurarilla. Ilmeisen kiireinen kausi, kun tämä "rästityö" katsottiin parhaaksi tehdä sunnuntaina.

Viikonlopun aikana levitimme paperit makuuhuoneen lattian eristeen päälle ja maanantaina se sai laudat päälleen. Kovin kauaa ei kaunis puulattia ollut paljaana. Vietin tiistaina vapaapäivää mökillä, peittelin makuuhuoneen lattian matoilla keittiön toimitusta varten.

Samaan aikaan keittiön lattiaan tehtiin koolaus ja leviteltiin taas eristevillat, ja sekin sai tällä viikolla lattian päälleen. Eristepaalien levittäminen käsin on todella pölyistä puuhaa, paali on tosi tiukkaan pakattu, ja sen rakenne on rikottava ja pöyhittävä ilmavaksi, jotta se toimii eristeenä. Eriste levitettiin myös huolellisesti joka paikkaan tilan reunoille, ja kipsilevyt laitettiin vasta sen jälkeen paikoilleen, ettei jäänyt kylmiä koloja.

Pesutiloissa suoritettiin laatoitettavien hirsiseinien levytys, suihkuseinään ns. tulppalevy kosteuden vuoksi ja kipsilevy pukuhuoneeseen. Kalusteista piti olla mittakuvat jotta sähkökaapelointi saatiin laitettua oikeille kohdille. Levytyksen jälkeen primeria pintaan ja homma etenee.

Viime viikon pihatyöt jäivät vähän kesken kellarin osalta pakkasen ja lumen yllätettyä, mutta luultavasti niitäkin voidaan vielä jatkaa. Kellarin reunuksesta tulee kyllä hyvä, ja tästä on pihahommia hyvä jatkaa myöhemmin.

Keittiön toimitus Ikeasta oli mielenkiintoinen operaatio, melkoinen määrä pieniä paketteja jotka kannoimme sisään ja täytimme makuuhuoneen tavaralla. Tarkoitus on alkaa koota keittiötä ensi viikolla. Olin tilannut Ikeasta siis kotiin toimituksen sisäänkannolla. Kuljetusliikkeen vakityöntekijä oli kyllä hyvä, mutta hänen apumiehensä melko saamaton tällaisiin hommiin. Olisimme vieläkin katsomassa tuota urakkaa, jos emme olisi ryhtyneet timpureiden kanssa kantamaan paketteja.

Paketit tulivat kuten olisit noutanut ne itse Ikeasta, eli jokainen nippeli ja nappeli erikseen. Koska niitä oli niin paljon, ja ne oli kannettava sisään nippuun, oli täysin mahdotonta tarkistaa, että jokainen osa on toimitettu. Pystyin vain katsomaan, että paketit ovat ehjät. Täytyy toivoa, että homma muuten pelaa.

Vesipumpusta pyysin paria tarjousta, sen asennus olisi hyvä hoitaa pian. Ehkä jo ensi viikolla, pitää vaan muistutella sähkömiestä, että tekee kytkennät valmiiksi pumpulle. Muut sähköt varmaan sitä mukaan, kun alkaa olla rasiat paikoillaan. Enää ei puutu kuin tuvan lattia.

Loput puhallusvillat lattiaan ovat tulossa marraskuun puolenvälin tienoolla. Toivottavasti ei kovin paljon myöhempään siitä, että päästäisiin joulukuun alussa sisustamaan...

Aurinko helli välillä rakentajia. Kellarin sivumuurit.

Suihkuseinä on hetken punainen

Keittiön palapeli makuuhuoneessa

Keittiön nurkkaosuus, eristystä pöyhittiin sitä mukaan kun saatiin lisää paperia. Kuvassa ei myöskään ole koko määrä eristevillaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti