Lisää keittiösäätöä, pesutilat edistyvät

Vietimme vähän pidemmän viikonlopun mökillä pääasiassa keittiöhommissa samalla kun timpuri teki lisää lattiaa ja laattamies pisti laattoja lattiaan ja seinään märkätiloissa. Tuulikaappi on muuten valmis, mutta odottaa sähkärin tekevän kytkennät sähkökaappiin, piuhat siis seinän välissä.

Melkoinen urakka oli märkätilojen laatoitus ja saumaus. Olemme laattaan kuitenkin tyytyväisiä, antrasiitti oli väri ja näyttää hyvältä, pikkaisen on karhea pinta (vaikeampi siivota), mutta ei pitäisi olla siis liukas.

Etukäteen tilattu villapaketti riitti työhuoneeseenkin (ja jäi vielä ylikin), Keke pisti sinne villat ja laudat paikoilleen. Odottelemme portaita saapuvaksi tällä viikolla parven kaiteineen, joten tilaa tarvitaankin. Samoin loppua villaa odotellaan tällä viikolla, toivottavasti, sain sovittua, että ekovillatoimittaja koukkaa meidän kautta käydessään samalla seudulla toisella työmaalla. Näin säästyy vähän kuluja ja aikaa. Toivon vain, että toinen työmaa olisi villaa vajaa valmis mieluummin tällä viikolla kuin ensi viikolla. Koolaus loppuun lattiaan tupaan ja eteiseen tehdään tiistaina, mitä kauemmin se on ilman villaa (ja sitä kautta lautaa), sitä hankalampi siitä on kulkea. Muutama tasolevy meillä on silloiksi varmuuden vuoksi. Jo valmis lattiapinta näyttää ihan hyvältä, emme halua sitä hioa tai muuten jatkokäsitellä, putsata vain ja vahata. Laudat olivat melko hyvää laatua, ihan vähän oli oksapaikkoja joita piti säätää. Vaikea arvioida onko jäljellä olevissa varaa valita.

Keittiötä siis urakoitiin neljä päivää, kolmena päivänä semmoiset 10-11 tuntia ja isänpäiväsunnuntaina vähän lyhyemmin, mutta silloinkin täysi työpäivä. Roskaa oli myös kertynyt, piti viedä täysi lasti pois, ja arvata voi, että Ikean toimituksesta tulee pahvipakkausta ihan omiksi tarpeiksi...

Keittiön välitilaan oli suunniteltu tapetti, jossa on luonnonläheinen kuviointi, vaalean taustainen. Ensin etsimme jotain väripilkkua siihen tilaan, mutta sopivaa ei vain löytynyt. Kun tätä kuitenkin saimme seinään, se tuntui ihan oikealta, luonnonmukainen, ei liian geometrinen jolloin pienet erot vuodissa ja kuviossa eivät näy, mutta silti kiva. Emme ole tapetoineet juuri lainkaan aikaisemmin, minä ainostaan ja siitäkin on aikaa, viimeksi teininä. Hölmöilimme hieman, helpointa olisi ollut ostaa riittävästi tapettia ja vetää täysiä vuotia koko seinään, jäi ne kaapin taakse tai ei. Mutta me emme tee mitään helposti, joten piti tehdä palapeliä ja tilata lisää tapettia viikonlopuksi. Nyt kuitenkin kaikki näkyvät ja osin näkymättömiinkin jäävät paikat on tapetoitu.

Keittiön osalta ekan urakoinnin saldo: kaikki alakaapit paikoillaan, mitään sisuspaloja ei tietenkään vielä. Teimme ohjeen mukaan, ensin kiskot, joihin kaapit ripustetaan, täysin uusi tuttavuus meille, ja sen jälkeen alakaappeja järjestyksessä paikoilleen. Näin tila hahmottui hyvin. Pöytälevyjen lyhennys sopiviksi jäi kesken, meillä ei ollutkaan sopivaa työkalua tai terää sille. Yläkaapit on parempi asentaa pöytälevyjen päältä.

Emme huomanneet sähkötöitä merkittäessä miten Ikean korkeissa kaapeissa, joihin tulee jääkaappi/pakastin sekä mikro ja uuni integroituina, on piuhoitus ajateltu, joten vähän joudumme taustoja tuotakin varten palastelemaan. Ikean kaapeissa olisi ollut keskellä tilaa johdoille, nyt meillä sähkäri ajatteli asiaa valmiiksi ja laittoi johtojen paikat "oikeille paikoilleen". Samoin piti luonnollisesti allaskaappiin tehdä pohjaan lisää tilaa vesijohdoille ja astianpesukoneen johdoille, liikaa johtoja siihen pieneen koloon, joka kaapeissa on suunniteltuna. Vähän jänskättää miten saamme liesitason ja altaan reiät tehtyä tasoon siististi, se olisi edessä myös lähiaikoina...

Kummasti alkoi tulla makuuhuoneeseen aukkoa, kun noita kaappeja saimme sieltä pois. Varmaan kyllä menee useampi viikonloppu ennen kuin on valmista. Pääasiana pidimme kuitenkin, että saamme kaapit tehtyä ja koneet niiden sisään, laatikoita voi sitten urakoida ja askarrella sen jälkeen.

Teimme myös ensitulet takkaan ja leivinuuniin, ohjeiden mukaisesti ekana päivänä jälkimmäiseen ja toisena takkaan. Hieman oli kitkerää hajua, rasvat kaikissa luukuissa sun muuta. Mutta tästä se alkaa.

Neljän päivän urakoinnin jälkeen kädet ja sormet on kyllä loppu. Ruuvien käsittely vei nahat käsistä ja kaikki tuo askartelu vajensi puristusvoimaa. Muutama lepopäivä ihan paikallaan...

välitilan tapetti

Papereita ja työkaluja, kahvia ja vichyä. Siitä on Ikea viikonloppu tehty

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti