Puhallusvillahuumaa, 3 viikkoa aikaa

Keittiötä on tehty nyt muun toiminnan ohella, kaikki kaapit sain viimein paikoilleen. Muutamaa juttua katsottiin sähkärin kanssa ja loputkin voi laittaa toisiinsa kiinni. Jätimme tarkoituksella sisäosien tekemisen siksi aikaa, kunnes tuvan ja eteisaulan lattia oli puhallusvilloitettu. Se tapahtui tänään, DI teki etätöitä mökiltä ja otti vastaan ekovilla-auton. Vartin homma ja lattia oli puhallettu. Sitä tuli vaan aika reilusti. Kuulemma sen voi tampata siihen koolaukseen mahtumaan, mutta ei se kyllä mahtunut, todellakaan. Vaikka tamppailimme, ylimääräiseksi jäi osa. Sitä sitten hieman työnnetään lattian teon edistyessä, ja kaavitaan loput jätesäkkiin ja pois.

Kaikki seinälaatoitukset on nyt tehty, huomenna ja perjantaina saumaus. Saunan kivilaattajäljitelmästä tuli ihan hieno, mitään kovin rosoista ei haluttu, mutta vähän jotain pintaa rikkovaa. Suunniteltiin sähkärin kanssa myös kuituvaloja, toteutuksesta on mielikuva, mutta pitänee kiertää muutamaa kauppaa mistä sellaiset saisi mitä halutaan. Ajatus oli, että lauteiden nojan taakse noin 6, muutama paneelin takaa kiuasseinää valaisemaan sekä muutama, tai pikemminkin tusina tms. Suihkun kattoon. Suihkutilaan lähinnä siksi, että jos haluaa tunnelmoida saunassa, on kivempi ettei suihkutilassa ole täysi valaistus päällä pilaamassa sitä.

Keittiön jatkoasennukset odottavat nyt lattian valmistumista ja pölyn laskeutumista, kirjaimellisesti. Maltan tuskin odottaa. Kaikki vesikalusteet on nyt tilattu, samoin kaikki sähkötarvikkeet aiemmin mainittuja kuituvaloja lukuunottamatta. Kyllä se siitä. Etuovi on myös laitettu viimein paikoilleen, ja etuterassi on valmis, rappu vain puuttuu. Timpurit porasivat hirsieinään myös tuloilman venttiileille paikat. Puuttunee enää saunasta semmoinen. Hieman oli taas säätöä niiden paikkojen kanssa, etukolmiossa kun on joko metallitapit tai sähkökaapeli jokaisessa halutussa paikassa. Lopulta reiät tulivat sivukulmiin, oikeastaan silmälle parempaan paikkaan. Yksi porakone uupui tässäkin urakassa, raskas homma mennä 164mm hirrestä läpi.

Portaiden piti tulla myös tällä viikolla, ei ole kuulunut mitään. Kello tikittää, 3 viikko tasan käyttöönottotarkastukseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti