Pihatöitä ensi lumessa

Hauskasti sattui, että konetöihin ryhdyttiin tasan vuosi (24. lokakuuta) sen jälkeen, kun tämänkertainen juttu oli aloitettu. Tein pari etätyöpäivää mökiltä valvoakseni juttuja. Maanantai-iltapäivällä saapui kone valmiiksi. Prioriteetit olivat selvät, ensin sähkökaapeli. Sitä piti hieman vetää sisäänpäin, oli jäänyt lyhyeksi viime vuonna. Epäilin miten onnistuu, mutta niin vain tuli kaapeli tarvittavan metrin ylöspäin, kaivoin lapiolla metrin verran sitä esiin kunnes törmäsin läpivientiputkeen ja kaivurimies nyki.

Tiistaina päivä valkeni paljastaen valkoisen maan, ensi lumi oli tullut. Tämä ei hommia haitannut, kaivuri alkoi töihin ja kaksi kaveria alkoivat muurata lisätukea kellarin vierustalle, jotta se saataisiin joskus peiteltyä. Ilman lisämuuria ei maata voi siihen laittaa. Ensin antura ja sitten harkkomuuraus.

Kaivurimiehellä oli sähkökaapelin lisäksi urakkana tehdä meille uudestaan kulkureitti alamökille, pieni sorapatja jatkoa varten kylpytynnyrille ja pihan muut kulkutiet. Asiallisen oloinen pikkukaivuri selviytyi muuten hommasta, mutta tieltä pois "nypättävä" männyn kanto osoittautui liian sitkeäksi vastukseksi. Tanner tömisi ja rantamökki tärähteli, mutta kanto ei antanut tuumaakaan periksi. Lopulta ehdotin, että se vain sahattaisiin poikki niin alhaalta kuin mahdollista ja tie päälle. Näin tehtiin. Tervaskantoa jäi metrin verran polttopuuksi.

Sähkömies ja märkätiloja tekevä rakennusmies tulivat myös ihmettelemään kalustekuvia ja muuta. Yhdessä katsoimme kaikki keittiön sähköpisteet läpi, samoin kodinhoitohuoneen, ja sähkäri veti loputkin piuhat. Nyt kaikki on valmiina odottamassa vain levyä seinään ja pinta-asennuksia. Valitsimme lopulta Keittiömaailman kalusteet kodinhoitotilaan. Pidimme ulkonäöstä enemmän kuin Puustellin vastaavasta, samanlainen suunnitelmahan molemmilla kuitenkin oli. Kodinhoitotilassa ei kaappitilaa kuitenkaan ihmeellisesti ole, mutta siivouskaappi ja pyykkihuolto on tehtävä jossain. Lisäksi sinne tulee pieni pöytätila missä voi jotain touhuta jos on tarvis.

WC-kalusteet merkitsin myös kaikki seiniin, toivottavasti seinät saadaan nyt lyötyä paikoilleen. Takan viimeistelystäkin kuului lopulta, ensi viikolla tulee. Muutaman viikon päästä tulee rappuset Lappiportaalta, ja siitä taas muutaman viikon päästä kodinhoitotilan kalusteet. Seuraavat 5 viikkoa ovat melkoista pyöritystä, toivottavasti nyt sisätilat kunnolla etenevät.

Kaivuri ja kanto joka ei antanut periksi

Enää puuttuu viimeinen metri ja mökissä on sähköt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti