Kesäkeittiö edistyy

Viime viikonlopun säätilasta voisi sanoa jopa, että se suosi rakentamista, koska sadekuuroja tuli melko vähän aikaisempaan verrattuna. Meillä oli tavoitteena saada sekä vesipata asennettua että tiskipöydä paikoilleen ja seiniä tehtyä. Nämä tavoitteet tulikin saavutettua.

Padan asentaminen ja piipun sovittelu olivat parin tunnin homma. Padan nosto kapeaan paikkaa onnistui oikeastaan helposti liinojen avulla, mutta piipusta meinasi tulla kinkkinen juttu. Olimme ostaneet muutamia kulmapaloja (yhden 87 asteen tavallisen ja yhden nivelkulman) sekä suoran putken. Monen yrityksen jälkeen oli pakko todeta, että yhdistäminen vaatii vielä pienen pätkän suoraa putkea. Nuo putkethan ovat sellaisia, että ne ovat toisesta päästä hieman typistettyjä pienemmäksi ja toisesta laajennettuja, jotta ne voi asentaa aina sisäkkäin, mutta aina oikeat päät vastakkain. Tästä syystä emme halunneet pätkiä ostamaamme metrin mittaista putkea. Onneksi toissavuoden saunan piipun kasailusta oli jäänyt ylijäämäpätkä jonka onnistuin (viilaamisen jälkeen) sovittamaan väliin ja piipun mutkaosuus saatiin tehtyä.

Loppuosa piipusta jää odottelemaan katon leikkausoperaatiota, sadehattu soviteltiin paikoilleen piipun suojaksi. Pataa ei nyt siis vihitty käyttöön, mutta se on muuten valmis.

Loppupäivä menikin teräksisen tiskiallastason kehikkoa työstäessä. Lattia hieman vietti kesäkeittiön sisällä, ja näin kuudesta jalasta jokainen piti erikseen mitata vatupassailun jälkeen ja sahata. Rakennelman mittauksessa oli tullut pieni virhe: padalle oli jätetty 5 senttiä enemmän tilaa kuin se olisi tarvinnut edes parin sentin pelivaran kanssa, ja seurauksena oli, että tiskitaso mahtui juuri ja juuri keittiörakennelman sisäpuolelle. Harmillista, ja se aiheutti muutoksia seinän rakenteeseen, mutta sisälle se saatiin ja seinälläkin saa vielä sen peitettyä, että näillä nyt mennään. Tiskialtaan putkien yhdistely oli mielenkiintoinen palapeli, ja tarvittavan y-putken tai t-putken uuvuttua oli tyydyttävä yhden altaan käyttöön, mutta nyt meillä menee vesi kesäkeittiössä oikeaan paikkaan, ulos rakennuksesta!

Muutoin taso vaikuttaa juuri sopivalta, ja keittiö näyttää nyt mukavalta. Sunnuntaina rakenneltiin vielä ylijäämäpaneeleista sivuseinä järven puolelle, eli sille puolelle joka halutaan peittää ohikulkevilta veineiltä. Ei näy sitten tiskit tai vielä asennusta odottava kaasuhella kaikille ohikulkijoille. Seinä on tarkoitus maalata samaaan poro-sävyyn kuin muutkin rakennukset, epätasainen väritys nyt ei siis jää päällimmäiseksi. Oheinen kuva on otettu siinä vaiheessa, kun muutkin hukkapätkät on jo taltioitu katokseen töiden päätteeksi.

Keittiön ja pation yhdistelmä alkaa siis hahmottua. Niiden välille on rakenneltava vielä kulkusiltaa. Ensi vuoden projektiksi jää miettiä mikä päällystemateriaali sopisi tontilla vallitsevan hiekan päälle, mielellään sellainen mikä ei joka paikkaan kulkeutuisi.

Muuta tänä kesänä puuhattua on tosiaan nuo istutukset, jotka on mökin terassin eteen nyt tehty. Kääpiömännyt leikattiin juhannuksen jälkeen, jotta kasvu tapahtuisi sivulle eikä suoraan ylös. Puut näyttävät nyt hyviltä. Myös varvut alaosassa ovat juurtuneet hyvin, ja omista kuusenoksista haketettu materiaali on pitänyt rikkaruohoja ehkä vähän loitolla ja ainakin tuonut lisää näköä. Piha ei enää näytä niin hiekkaerämaamaiselta eikä mökki niin korkealta järveltä päin katsottuna.


Muutama viikko pidetään taukoa, mutta sitten jatketaan kesäkeittiön suojaamista. Pleksien asennusta pitäisi kokeilla ja laittaa loput tukipalkit mm. oviaukon eteen. Ihan näin avointa kuin nyt ei keittiöstä ole tarkoitus tehdä.





2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää keitiö, nyt kun harjoittelette niin tuutteko tekeen meidänkin pihalle ens kesänä?
    :)T:Seija

    VastaaPoista
  2. Kerro vähän mitä haluat niin tehdään urakkatarjous :)

    VastaaPoista