Terassiin lisää pintaa ja kevätpuuhia

Maalarit ovat pian tulossa, ja terassiin piti saada pintaa tarpeeksi, jotta telineet saa laitettua otsalautojen maalausta varten. Täytyy kyllä sanoa, että paikka on hurja heilua telineiden kanssa, melkein 7 metrin korkeudessa terassilla, josta on monen metrin pudotus ihan vierestä kivistä rinnettä alas. No, ammattimies on ammattimies.

Terassiin siis vedettiin loppu suora pinta päälle, ja meidän hommaksi jäi mallailla verhoilua ja rappusia. Päärappuja ei voi tehdä, koska piha on vielä kesken, mutta pienemmät raput keittiön sivulle kyllä saa, ja ehkä toiselle sivulle luiskan. Samalla, kun siinä nyt seisoskeltiin ja istuskeltiin, koirat innostuivat painimaan ja melkein tippuivat terassilta. Terassin edessä on pehmeää hiekkaa puoli metriä. Riittää ottamaan vastaan, mutta sen jälkeinen pudotus luo tunteen, että ollaan reunalla. Saattaa siis olla, että terassille tehdään kaiteita. Kassotaan. Jos tuuli osuu terassille (kuten aika usein), on todella hyvä ettei terassikalustus ole kovin kevyttä...

Sähkäri oli laittanut loput piuhat kattoon ja piirrellyt paneeleja varten paikat, siis lamppurasioiden paikat kattoon jotta paneelin laittaja osaa jättää siihen reiän. Vaikutti ihan loogiselta, kun nyt ensimmäistä kertaa näki piirustusten mukaiset paikat katossa ja miten ne asemoituvat muihin sisustuselementteihin kuten takkaan. Samalla pohdittiin pitäisikö sittenkin laittaa parven lattia ensin, ja sen katto vasta sitten.

Keväinen sää on ollut vaihteleva, perjantaina aurinko helli ja ulkotöitä sai tehdä kivassa (tuulisessa) kelissä, lauantaina satoi ja meni sisätöiksi, sunnuntaina taas aurinko näyttäytyi. Kylmä oli, vuodenaikaan nähden, ja tuulista. Tuulesta on se etu, että puut kuivuvat. Aloitin pienimään syksyllä ja talvella kaadettuja puita, siirsimme työkoneet alas ja teen pinon saunamökin luo. Yläpihalla ei ole tilaa, ja puupinoja ei viitsi siirrellä kovin montaa kertaa.

Teimme myös omaa kuntan siirtoa ja istutusta. Ajatuksena on tehdä terassilta portaat myös alas, mutkan kautta, ja rakentaa paljulle paikka alarinteeseen, mökkien väliin. Siinä on pari kiveä maastossa, niitä suunniteltiin paikaksi. Kuorimme kuivan maan kiven päältä, saimme sen isona ehjänä mattona pois, ja veimme sen imeytyskentän reunaan juurtumaan.
Terassilla alkaa olla pintaa. 
Kyttäri

Mäntyä poikittain. Pistiäisikin oli. Yök. 
Aina ei mökkeily ole pelkkää työtä.
Paljas kivi. Kuntan irrottamiskuvaa ei saanut laittaa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti