Lisää tahraamista

Viikonloppuna ihailtiin jäiden lähtöä, sen jälkeistä muuttunutta maisemaa ja vahattiin kattopaneeleita.

Menin itse etukäteen mökille tekemään etätöitä ja ottamaan vastaan takkatoimituksen. Se kipattiin parkkipaikalle, kun ei kuski lähemmäksi päässyt. Pieni pettymys, toivottavasti ei ole sitä myös asentajalle, joka tulee tällä viikolla. Olemme ostaneet sisäänkannon, mutta pakkasia ei pitänyt enää olla, ja kamat on pihalla. Nyt on sääennuste taas heittänyt häränpyllyä ja keli on taas kylmää, yöllä pakkasta jopa.

Päätimme vahata lisää kattopaneeleita, jotta niitä saa sitten kiinni, kun takka on paikoillaan ja reikä piipulle tehty. Sisäkattoa tulee kuitenkin melko paljon, ilman märkätilojakin jo 80 neliötä. Märkätiloihin tulee paneeleihin eri käsittely, muihin tiloihin kelpaa tuo Osmo color Kuusi, joka on vaalea sävy. Kertaan sitä värisävyä nyt joka kerta, kun mainitsen vahauksen, sillä on osoittautunut hankalaksi muistaa mitä sävyä mihinkin laitettiin. Eikä kirjoitettu riittävän selvästi ylös...

Vahaus kyllä käy meiltä, eikä ollut kovin aikaa vievä juttu tempaista teline täyteen, vaikka urakka jaettiinkin lauantaille ja sunnuntaille. Pitää kokeilla saammeko samaa tekniikkaa hyödynnettyä seinissä. Raskain homma oli purkaa se paketti, jossa paneelit olivat. Kaikki listat olivat siinä päällimmäisenä. Viime kerralla sain ujuteltua tarvittavan määrän paneelipaketteja välistä, mutta nyt piti ottaa lista väsyneeseen käteen ja purkaa pino. Järjestelimme sen uudelleen ja nyt saa loput 8 pakettia paneeleita sieltä helposti, kun on tarvis. Listoja on todella paljon ja montaa erilaista.

Muutoin vahaushomma oli toistoa. Nosta paneeli telineelle, levitä telalla vaha. Siirrä edellinen paneeli kuivatukseen, laita lisätasoja jos tarvis, avaa uusi paketti valmiiksi jos ei ole jo auki, nosta lisää paneeleja valmiiksi vahaustelineelle, levitä telalla vaha. Telan käytön välissä varsinainen taitelija levitti vahan kunnolla ja teki viimeistelyn. Toinen meistä siis teppasi vahaustelineen ympärillä ja toinen teki toistoliikkeitä koko työmaa-alueella. Ihan rentouttavaa sinänsä. Muutaman paketin välein pidimme happitauon ja teimme jotain ulkona, laittaen kovemman läpivedon sisälle käryjen haihduttamiseksi.

Takalle pitäisi alkuviikosta tehdä alusta. Toivottavasti... maalaus on myös sovittu, ja sitä varten pitää terassi viimeistellä. Tai tehdä tasaosuus loppuun, verhoilut sun muut joutaa odotella.

Viikon pakollisiin vastoinkäymisiin kuului se, että pihaan tuodusta sisäovipaketista oli rikottu yhden oven yläosa trukilla. Uusi lähetys tulee myöhemmin. Harmitti ottaa ne sisäovet ylipäätään pihaan odottelemaan kuukausitolkulla, olisi ollut hienoa, jos niiden toimitusaikataulusta olisi voinut sopia erikseen. Nyt on pihassa kaksi pakettia joissa päällimmäisenä on lasiovi. Piti merkitä ne päällepäin lasia-tekstillä, koska peittojen alta ei tietysti näy, että "älä laske vasaraasi/taakkaasi/ylipäätään mitään tähän".

Jäät tosiaan viimein lähtivät. Perjantaina oli sula meidän rannan ohi, mutta keli oli viikonlopun niin kylmä, että kylmän pohjoistuulen ajamat jäät järven eteläpäähän pysyivät siellä jääkasana kellumassa. Tämä ei estänyt silti lintujen kevätsoidinta soimasta iltaisin järvellä.

Meillä kävi lauantaina vieraita ihailemassa mökkiä. Katselimme yhdessä tuvan isoista ikkunoista avautumaa maisemaa, ja minäkin oikein mietin, miten en ole tajunnut miten hienolta se näyttää, kolmessa suunnassa kimmeltävä järven selkä näin ylhäältä katsottuna. Vasta hetken päästä tajusin, etten ollut nähnyt maisemaa noiden ikkunoiden läpi vielä järven ollessa auki. Elävä vesi liikkeineen auringossa kruunasi maiseman. Toivon vain, että aina ei tuulisi ja voisi istua myös ulkona terassilla...
Näistä viidestä paketista tulee takka, puukotelo ja piippu



Pakolliset vastoinkäymiset: alin ovi on rikottu
Kuivatusteline paneeleille on kyllä hyvä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti