Sitten odotellaan...

Hirsipaketin ensimmäisessä toimituksessa tulee myös sisäseinien, katon ja lattioiden koolausmateriaalit. Kun katto on tehty valmiiksi odottelemaan paneelia, oli aika tehdä sisäseinien runko. Hirsivalmistajan "detaljit" ovat vähintäänkin väljät. Aika monta asiaa jää rakentajan päätettäväksi, tai suunniteltavaksi, mikä on se vaikeampi juttu jos kokemusta tai osaamista ei löydy. Vastaavan mestarin ja timpurien kanssa mietittiin muutamaakin juttua. Pääpiirustuksissa pukuhuone/kodinhoitohuonetilan ja tuvan välinen seinä on muurattu. Tuvan puolelta se seinä pitäisi kuitenkin paneloida, ja koska sen yläpuolella on kantava poikittaishirsirakenne, pitäisi tiilen olla leveä. Mitään syytä muurata seinä ei ole, se ei ole palomuuri eikä ph/kh tila ole varsinainen kostea tila. Päätimme tehdä sen puurakenteiseksi ja saada näin kantavalle hirsirakenteelle tukipalkki ja säätöjalka puukotelon sisään muurin sijasta. Ph/kh puolelle voi seinään laittaa levyn johon tulee laatta.

Sään lämmetessä ja kattorakenteen alkaessa eristää koteloinnin jälkeen sisällä pysyy jo lämpö. Jään olimme pinnasta poistaneet jo aiemmin, ja nyt läpi puski kosteutta lattian alkaessa kuivumisprosessinsa. Vettä nousi pintaan jonkin verran, kun sen sai pois ja ilmaa kierrätettyä sisällä, alkoi pinta pysyä kuivana. Lattia on nyt hyvässä kuivumisvauhdissa, ja sen kosteutta mitataan myös. Kevät on todella hyvää aikaa rakennukselle, joka on jo tässä vaiheessa!

Sisähommissa pääosin nyt odotellaan. Muurari tulee jossain vaiheessa tekemään ne lyhyet muuratut seinät mitkä jätettiin suunnitelmista jäljelle. Kattopaneelit tulevat joskus vapun tienoolla (koko muun loppusetin kanssa). Sitä ennen, kun sisälämpötila on näinkin hyvin jo pysynyt, aiomme aloittaa seinien vahauksen niiltä osin, kun tarvitsemme korkeita telineitä.

Odottelun lomassa aloiteltiin jo terassia. Jos tähän aikaan vuodesta haluaa jotain tiettyä terassimateriaalia (120x95), pitää se erikseen tilata (ainakin paikallisen K-Raudan palveluja halutessaan). Tilasin ja viime viikolla viimein tie oli siinä kunnossa, että kuski uskalsi ajaa melkein perille. Tarvittiin yhtä traktorikuskia taasen tuomaan painarit tieltä pihaan. Hyvältä näyttää alku, vaikka tuo on minusta enemmän punaista kuin ruskeaa.


Näkymä työhuoneesta eteisaulan kautta makuuhuoneeseen (päätyseinä). Lattian lämmetessä vanhempikin koira halusi tulla sisälle tutustumaan. Katot paneelia vaille.









Parven runko on nyt paikoillaan. Kiinnitys poikittaishirsiin tuli jyhkeillä palkeilla. Etummainen jää näkyviin sellaisenaan. Palkkien väliin tulee portaat (L-kulma) vasemmalta oikealle.
Kelpasi terassin pätkällä jopa kahvitella iltapäivästä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti