Kevät iskee takaisin

... tai en minä tiedä oliko se varsinaisesti kevät, mutta oikukas sää kumminkin. Meille kävi vanhanaikaisesti, maanantaina vallinnut järjetön tuuli (joka alkoi jo sunnuntaina) repi aluskermin irti katosta. Paketin mukana tuli valmistajalta Katepalin aluskermi (Katepal esitteet), mutta etukäteen ei eritelty mikä se varsinaisesti oli. Timpuri sanoi, että älkää ottako kevyintä, mutta koska en muistanut asiaa tarkistaa, tontille tuli hirsipaketin mukana xtrabasea. Superbase olisi ollut kestävämpää, eikä nyt hirveän paljon kalliimpaa, ja muitakin vaihtoehtoja toki olisi ollut.

No xtrabasea saa nyt keräillä pitkin mantuja. 2/3:aa katosta oli poissa aamulla. Ehkä enemmänkin olisi hävinnyt jolleivat nuo rakettilaukaisimet (viemärin, radonputken ja liesituulettimen ilmastointiputket) olisivat sitä pysäyttäneet. Tuuli repi aluskermin nauloistaan, kiinnitys jäi kattoon. Tuuli tuli kovaa järveltä, ja mökki on korkealla. Positiivista siis se, että lautakatto pysyi paikoillaan, eikä muuta hajonnut.


 Timpurit tulivat toiselta työmaalta korjaamaan ongelman kiireisesti. Lautakattoa ei voi jättää paljaaksi, se kastuu ja kaiken lisäksi kastuu ehkäpä läpi asti. Nyt on uusi (superbase) kermi päällä, ja kunhan sää vielä lämpenee, pitää pysyvä huopa lyödä kattoon. Ja kyllä se todella lyödään ohjeiden mukaan, aluslautojen läpi, vaikka naulanpäät tulevatkin näkyviin. Toista kertaa ei huvita kattoa korjailla.



Tämä nauloitusjuttu ei tullut mieleeni saunamökin suhteen. Pitänee kevään tullessa senkin kattoa tarkastella. Valmistajan mukaan katon elinikä lyhenee kymmenillä vuosilla, jos kiinnitys ei ole tarpeeksi tiukka.

Ja nyt taas odotellaan...


2 kommenttia:

  1. Jos naulankärjet haittaa esim. Avoräysräisessä rakennuksessa niin sen ongelman voi välttää ruuvaamalla kyseisen alueen wronic ohutlevy ruuveilla. T Bitumipojat

    VastaaPoista
  2. Totta. Lähettyvillä tehtiin yksi mökki, jossa avoräystäiseen rakennukseen jäi ne naulan kärjet näkyviin. Käyn katsomassa haittaako ja päätän sitten laitetaanko noita ruuveja. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista