Mökki lämpimäksi

Vietimme neljän päivän viikonlopun mökillä ja teimme hommia kovasti. Perjantaina oli tarkoitus jatkaa kattoprojektia, mutta vesisade esti sen. Saimme sentään peitettyä piipun reunuksen siten, että takan lämmityksen pystyi alkamaan. Nyt on mökki lämpimänä ja kuivana. Sadetta pidellessä teimme parven lattian loppuun ja suunnittelimme tiiliseinän ja parven listoitusta. Pari kolme leveämpää lautaa ja reuna on hyvin peitetty eikä vaadi sen kummempaa.

Lauantaina pääsimme katon kimppuun ja teimmekin toisen puolen valmiiksi. Lisänä piti tehdä piipun pellitys. Schiedel ei pettänyt tälläkään kertaa. Helposti koottava setti vaati taas vähän säätöä, päällysosa ei ollut symmetrinen ja yksi kiinnitysreikä piti tehdä itse. Sunnuntaina saimme katon sitten tehtyä loppuun, ja siinä vaiheessa jo hymyilytti vähän.

Hyvältähäm se katto näytti kauempaakin.
Maanantaina jatkettiin sisähommilla, palomuuriin vedettiin märkätilojen tasoite. Siinä oli aikamoinen homma, pinta tuli tehtyä melko ohuesti, ja voi olla että uusi pinta on vedettävä ensi viikonloppuna.  Ei tuosta vielä osaa yhtään kuvitella miltä se näyttää, kun koko pinta on tasaisesti kuivunut. Ja tietysti tuohon tulee vielä rappaus päälle.


Tuvan katto on tosiaan paneloitu ja parven kattoa on aloiteltu. Koska parvi on muuten eristetty eikä villaa ole näkyvissä, olemme majoittuneet sinne. Tein pikkuisen timpurinhommia paneloiden parven hirsien ympäristöjä. Lisäksi aloittelin ikkunoiden ja ovenpielien piilolistoitusta vuorilautoja varten. Pitää ostaa sopivia ruuveja niihin.

Kävin läpi loput paneelikasat ulkoa, joita ei ole vahattu vielä. Niissä on jo kosteusvaurioita. Päätimme sahata kaikki loput paneelit valmiiksi mittaansa ja nostaa sisälle. Näyttää siltä, että paneelit riittävät ja voidaan jopa vähän valkata huonompia poiskin.

Paketin mukana tulleet paneelit ovat kyllä aika tarkalleen laskettu, ylimääräistä ei juuri ole. Sama juttu oli kattohuopien kanssa, yksi paketti jäi ylimääräistä, ja me käytimme kyllä jopa toiselta puolelta leikattuja paloja toisen puolen aloituksessa. Tiukalle ovat menneet rakennusfirmojen budjetit, kun ei mitään ylimääräistä toimitella mukana.

Hommaa olisi vaikka kuinka, ja intoakin vielä, mutta aikaa on niin rajallisesti. Kieltämättä kroppa oli taas neljän päivän rupeaman jälkeen aika väsy, mutta sisällä lämpimässä nukkuminen helpotti kuitenkin pahimpia särkyjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti