Tiiliseinä nostettu ja muuta viikon hommia

Tänään saimme tiiliseinän vihdoin muurattua. Viimeinen kierros otti koville, melkein joka tiili piti käsitelä jotenkin, jotta saatiin hirren ja tiiliseinän välinen tukiliitos kunnolla tehtyä. Isä teki hienoa jälkeä tiiliseinän kanssa, kelpaa tuvassa nyt sitä ihailla! Muuta hommaa tällä viikolla: pistimme jäljellä olevia lautapaketteja järjestykseen, S siivosi rantaa hienosti ja saimme veneenkin vihdoin vesille.

Näyttäisi siltä, että urakoitsija on sählännyt ja käyttänyt tosiaan terassille näkyville tulevia rimoja tukipuinaan ja naulannut muutamia katollekin alushuovan päälle. Tosi hienoa, naulakohdat tulevat näkyviin. Huomenna teemme inventaarion niistä ja tarkistamme mikä todella on tilanne.

Huomasimme viime tingassa tiiliseinän kohdalle tulevan hirren tukipalkkien kiinnityksen. Jos asia olisi tullut mieleen vasta huomenna, seurauksena olisi ollut tiiliseinän purku...

Seuraavaksi olisi tarkoitus suunnitella parven laipiota. Tarvitsemme sitä piipun muurauksen jatkamiseen. Parven kautta saamme Schiedelin harkot nostettua helpommin ylös ja mahdollisesti katolle asti. Katsotaan vain miten sää kehittyy ja kuinka hyvin jaksetaan tehdä hommia. Päiviä on lyhennetty lämpötilan mukaan, mutta toisaalta vedessä on voinut hyvin viilentyä ja samalla nostella hieman kiviä rannasta pois.

Pesuhuoneen ja saunan väliseinäkin on nyt tosiaan samalla muurattua ja tila alkaa hahmottua. Jälki on hyvää kuten kuvasta näkyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti