Lattiavalu lähestyy sekä villanviha

Tällä viikolla ohjelmassa on ollut saunan ja pukuhuoneen lattiavaluun valmistautuminen. Saavuimme sunnuntai-iltana mökille ja suuntasimme maanantaina aamulla varhain rautakauppakierrokselle hakemaan tarvikkeita. Iltasella oli onneksi toimintakaksikko roudaamassa polttopuita ja pienimässä niitä halkomakoneella, emme itse ole oikein siihen puuhaan vieläkään kunnolla ennättäneet.

Vesikaivon kanssa kävi juuri kuten pelkäsimme: tarpeeksi matalaa hajulukollista kaivoa ei löytynyt. Rakennusmiehet olivat pohjaa valaessaan kyllä jättäneet meille valmiiksi putken saunan lattiaan ja vetäneet sen routaeristeiden alta valmiiksi jatkoa odottamaan, mutta putki oli paitsi iso niin myös pystyasennossa. Lattian korkeus valmiina on kuitenkin vain 14.5 senttiä valetusta pohjatasosta, joten lattiakaivon piti saada alemmaksi jotta saisimme myös kaadot tehtyä. Kaikki mahdolliset rautakaupat kierrettiin, mutta matalin kaivo oli 11 senttiä ja lisäksi opimme isän kanssa, että liitoskohtaan tuleva muhvi ja loiva mutkaputki nostavat pintaa lisää, eli piikkaushommiin oli ryhdyttävä.

Työ oli tuskaista, yritin maanantaina makitalla ja käsin taltalla, ei siitä tullut mitään. Tiistaina isä toi mukanaan isomman porakoneen ja sai betonin sen verran rikki, että kaivo saatiin piikattua. Hyvin meni tarpeeksi matalalle ja ongelma oli poistunut, toki ison työn takana.

Huvittavaa tällaisena helllekautena on ollut se, että vesisade tuli vain ja ainoastaan sen hetken ajaksi, kun teimme reiän parven kattoon ja muurasimme piipun valmiiksi. Pieni vesisade ei onneksi hommaa hirveästi hidastanut.

Itse valujen valmistelu on sujunut hyvin, itse asiassa saimme hommat valmiiksi ennakoitua nopeammin. Tänään oli valmista jo hyvissä ajoin, lattialämmityskaapelit on vedetty sekä saunaan että pesuhuoneeseen, kelpaa nyt lauantaina talkooporukan kaataa kuraa päälle.







Iltapäivällä aloittelimme yläpohjan villoitusta. Oli kyllä niin veemäinen duuni kuin vain voi olla. Ensin tulee 150 millistä villaa ja sitten 50 millistä, eikä mikään vasan väli ole sopivan kokoinen. Kaikki palastellaan ja yritetään saada pysymään katossa, kun sen kaltevuus on 41 astetta. Ei ollut helppoa. Homma piti lopettaa viiden jälkeen, kun noin puolet oli tehty, kun aloimme olla liian hysteerisiä siihen. Villaa oli tietysti joka paikassa, ulkona oli 27 astetta lämmintä ja meillä luonnollisesti pitkät vaatteet, hatut, hanskat, hengityssuojaimet ja lasit. Lämmintä oli.

Saas nähdä mitä huomenna jaksetaan, villoituksen jatkoa vai mitä. Päivät ovat taas vähän venyneet, kun hommia piisaa ja intoakin vielä sopivasti. Kroppa on kyllä kovilla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti