Tiiltä tiilen päälle

Edellisenä perjantaina saavuimme taas tontille tulevan kuorman kanssa iltasella paikalle, ja kummeksuimme tilannetta. Ei ollut oikein selvää onko palkattu rakennusfirma saanut työn valmiiksi vai ei, meistä työ oli kesken, mm. lintuesteet ja terassin tukipalkit olivat kiinnittämättä, lisäksi paikalla oli vielä työkaluja ja muita. Soittelin porukan pomolle, mutta hän ei tiennyt onko työ valmis vai ei, kysyi sitä minulta (!).

No, purimme tiellä olevat mielenkiintoiset rakennustelineet ja aloitimme oman hommamme: lauantain kasasimme piipun reiluun kolmeen metriin, kaikki palasteluosat on nyt tehty ja isä keksi älykkäästi pieniä piipun keraamiset osat tässä vaiheessa sellaisiksi, että saimme harkko-osuuden kiinni ja molemmat jatkuvat nyt samassa tasossa. Schiedelin systeemistä voisi kommentoida paljonkin, ei todellakaan ole erityisestikään kaksiosaisen piipun tekeminen helppoa, ei edes uudisrakennuksessa. Järkyttävä homma. Koska harkot painoivat jotain neljänkymmenen kilon tienoolla, niiden nostaminen kahteen metriin vaati vähän ponnistusta. Raamikkaat miehet saivat harkot vielä tuohon korkeuteen, mutta nyt ollaan jo mökin "vintillä" ja totesimme, että helpointa on tehdä parven laipio valmiiksi josta harkkojen nostaminen on taas helpompaa, ainakin säästämme yhden telineen (nyt nostajat tarvitsivat omansa ja muurari omansa).

Aloitimme siis palomuuriseinän muurauksen, ja sunnuntaina sitä syntyikin 6 kierrosta, lisäksi saimme saunan oven paikan aseteltua. Ikävä vain että kolmen metrin seinän tekemisessä piipun kohdalla on joka kerta pienittävä harkot (niitä tulee piipun eteen vain puolikkaat), joten homma ei ole nopeaa. Jatkamme huomenna kahteen pekkaan.

Viikonloppuna sää suosi meitä ja talkooporukkaa oli lauantaina jopa runsaasti, joten homma sujui todella hyvin. Hormiratkaisusta voin laitella kuvia erikseen, se on tosiaan mielenkiintoinen, mistä voi syyttää kyllä minua...

1 kommentti:

  1. Hauska lukea mökkiprojektista, joka on melkoisen samassa vaiheessa kuin omamme.
    Asentelin omalla mökkityömaalla kahden kaverin kanssa lecan kaksihormisen harkkopiippun edellisviikonloppuna. Tuo oli mielestämme yllättävän vaivaton homma, kunhan sai aloituspalan nuohousluukkuineen nikkaroitua sopivaksi. Meillä oli tosin parven runko valmiina, mikä helpotti työtä melkoisesti. Pahin homma oli viimeisten harkkojen nostaminen katolle ja niiden asennus. Tsemppiä projektiin!

    VastaaPoista