Ensimmäinen Juhannus omalla mökillä

Kova uurastus palkittiin Juhannuksena. Saavuimme pelipaikalle perjantaina, raahasimme tarvittavat tavarat puolivalmiiseen mökkiin, pistimme teltan pystyyn ja vietimme hienossa säässä iltaa oman mökin terassilla. Täytyy sanoa, että juuri sitä hetkeä olin odottanut kauan ja hartaasti. Keväällä ostetut terassituolitkin tulivat käyttöön, ja havaitsimme yhden niistä olevan valmiiksi rikki. Jostain syystä valmistusvirhe ei ollut tullut huomatuksi niitä aiemmin kuskatessamme. Pitää yrittää vielä vaihtaa.

Koska mökin sauna ei ollut lähelläkään saunomiskuntoa, pystytimme perjantaina telttasaunan. Ko. vempele oli siis tätä nimenomaista tarkoitusta varten hankittu Savotan tuote. Se sisälsi telttapaketin lisäksi kiuaskamiinan ja savupiipun. Lauteet teimme itse. Kiuas toimi loistavasti 40 kilolla kiviä, löylyt olivat kosteita. Ainoa juttu oli, että puita piti olla koko ajan lisäämässä, ja nimenomaan pieniä puita. Mutta toimi hyvin, jätimme sen nyt valmiiksi paikoilleen ja tarkoitus on sitä kesän mittaan käyttää. Järvivesi oli Suomen kesän tyyliin hirveän kylmää, lämmitimme pesu- ja tiskiveden Harvian 50l padalla jonka olimme jo tontille hankkineet. Hyvin toimi, ja naapureilla oli jotain ihmeteltävää.


Tämä viikko alkoikin sitten takan metsästyksellä. Uuniseppien Balladia ei toimitettu tontille sovitusti viime viikolla ja sitä sitten tänään etsittiin. Löytyihän se melkein periltä, mutta koska se toimitetaan samalla viikolla kun asennetaan, emme pääse siirtämään sitä oven viereen. Uuniseppien mukaan menee Kiitolinjan laskuun, koska homma jäi puolitiehen ja ilmoittamatta. Jää nähtäväksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti