Värivalintoja

Mietimme talvella paljon mökkirakennusten värejä. Halusimme kuultavaa pintaa eli käyttää sävytettyä puunsuojaa. Mutta oli uskomattoman vaikea päättää sopivia värejä. Piti sointua luontoon, mutta myös olla jollain tavalla erilainen. Moni naapuri oli ottanut värivalinnakseen oranssin sävyisen, männyn runkojen värin. Meillä pääasiallinen puuaines tontilla on kuusi, vaikkakin niistä osa on jo kaadettu pois. Toki mäntyjä jää myös rantaan saunamökin viereen, mutta päätimme sittenkin erottua muista.

Selasimme hirsivalmistajien kuvastoja kymmenittäin läpi, erilaisia lehtiä ja maalivalmistajien värikartastoja. Päädyimme pian linjalle siniharmaa tai harmaan eri sävyjä. Lopulta jo alkuvaiheesta saakka mukana ollut Tikkurilan puunsuojien sävyte voitti.. Ulkoseiniin siis Tikkurilan Akvacoloria sävytteellä rukattuna.

Päätimme valita maalit siten, että Värikartan väreistä (näyttävät muuten todella huonolta www-sivulla) Poro-väriä pääväriksi seinään, Karhulla räystäslaudat ja muut koristepinnat ja Kajolla räystäiden alapuolet + kaidepuiden välikaiteet. Tämä siksi, että pelkällä Karhulla vedettynä olisi voinut näyttää tosi tummalta. Nyt sitten koemaalaus tehdään tai aloitettiinkin jo, varastorakennukseen ja nähdään miltä näyttää. Tarkoitus on vetää tänä vuonna yksi kerros molempiin rakennuksiin ja päättää sitten vedetäänkö lisää vai riittäkö tuo yksi. Ainakin ensimmäisen seinän koevedos näytti hyvältä varaston seinässä, puun pinta tulee hienosti esille. Jos haluaa nähdä miltä vasta vedetty Poro näyttää ilta-auringon loisteessa (tulipas outo lause) niin edellisessä postauksessa on kuva.

Sisäpintoihin on tulossa Oscocoloria. Saunan värejä vielä mietitään. On helpompaa ehkä päättää, kun näkee hirret pystyssä. Ei siihenkään tosin ole enää kuin kuukausi, kun seinien pitäisi olla pystyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti