Saunan rakennus voi alkaa

Ajoimme torstai-iltana tontille tekemään linjapukkeja kaupungin mittaustoimiston miehiä varten. Heidän piti tulla perjantaina aikaisin aamusta, joten oli torstai-iltana oli kiire. Saimme pukit tehtyä, aikaa kyllä tärväytyi sillä maasto ei pääasiassa ollut puolellamme.

Perjantai-aamu valkeni aurinkoisena, mutta kylmänä. Olimme tontilla ajoissa ja ajallaan tulivat mittaustoimiston miehetkin. Sijannista piti vähän neuvotella, mutta saimme sovittua etäisyyden etelärajaan sinne minne halusimmekin, eikä ihan siten kuin kaavassa oli. Rantaetäisyys oli myöskin hieman eri kuin mitä kuvaan oli piirretty, mutta luonnossa mitatut jutut olivat ok, joten siitä päästiin sopimukseen. Tietysti tekemämme linjapukit eivät olleet suorassa kulmassa ja niitä piti vähän jatkaa, mutta sekin onnistuttiin tekemään. Nyt on siis saunamökin paikka merkitty ja korkeus katsottu.

Mittauksen jälkeen aloitimme kiireesti sähköurakoitsijan asentaman mökkikeskuksen maadoituskaapelin kaivamisen maan alle. Sitten päätimme jatkaa varaston maalausta. Ehdimme juuri aloitella rannan puoleisen seinän maalaamista, kun pihaan tuli Vattenfallin aliurakoitsijan auto. Miehet asensivat mittarin ja suorittivat kytkennän, joten meillä on nyt sähköt! Varastoa ei toistaiseksi ole sähköistetty, mutta kaapista saa pistorasiasta jatkoroikalla sähköt. Varastossa on jo mikroaaltouuni ja kahvinkeittimen viemme sinne seuraavalla kerralla. Alkaa töiden lomassa evästelykin helpottaa..

Maalasimme yhden seinän, tai siis S maalasi ja minä johdin töitä sivusta. Minun kädelläni ei pysty tekemään mitään järkevää, joten vedin vain linjalangat ja keräilin pieniä kiviä hiekan seasta kasaan.

Rantaa on työstettävä lisää, mutta sitä ennen on saatava mökki pystyyn, jotta rantaa voi edes ajaa lisää maata.

Tällä viikolla pitäisi alkaa perustusten teko. Emme pääse itse paikalle ennen viikonloppua, vähän jännittää alkaako työt edistymään ja millä tahdilla. Lisäksi tietysti on kiva nähdä, kun rakennus nousee vihdoin todelliseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti