Talvirakentamisen riemuja osa 2

Blogi jäi tauolle vaikka rakentaminen ei jäänytkään, ja nytkin on taas vauhtia!

Viime kerran jälkeen tehtiin vielä säiden uudelleen lämmettyä pohjan valu, ja eikös toinen betoniauto jäänyt maapalloon kiinni kuskin tehtyä pieni virhe peruuttaessa. Mutta loppujen lopuksi kaikki oli tehty ja pohja peitelty odottamaan hirsikuormaa. Taukoa tuli melkein kaksi kuukautta, välissä vain, koska säät olivat niin leudot, tehtiin vähän salaojitusta parkkipaikan tienoolta. Betoniauton tentuaminen pihassa ja kaikki ne isot kuormat syyssateiden jälkeen olivat tehneet tiestä pehmeän, ja vanha ongelma, veden valuminen parkkialueen laitaan, alkoi taas nostaa päätään. Roudan puuttuessa oli siis mahdollista kaivaa reuna auki ja salaojittaa se. Mielenkiintoista oli, että salaojaputkista, sekä tien alta että tulevan mökin alta, valui vettä joka yli 20 asteen pakkasessakin. Ensi kesänä on tiedossa paljon pihahommia...

Huomenna tulee hirsikuorma. Meille jäi viikonlopun hommaksi putsata pohja lumesta ja tehdä vähän lumitöitä. Osoittautui, että lunta ei niin olekaan mutta 5-7 senttiä jäätä pohjaa peittävien pressujen päällä. Aikaa meni 3+4 tuntia viikonloppuna, kahdelta hengeltä, kun naputtelimme jäätä pajavasaralla (varsinainen monitoimityökalu muuten) ja tuuralla. Ja kuskasimme kilisevät jääkuormat rinteestä alas.



Sää on sellainen, että tie on liukas, ja betoniautoepisodi kummittelee rakennusmiesten mielessä. Nyt järjestettiin siis hiekoitus aamuksi, ja perille ei edes yritetä täysperävaunuyhdistelmällä, vaan lasti kerrallaan.

Nyt on pohja siisti ja odottaa huomista hirsikuormaa ja kasauksen aloitusta. Jännä nähdä miltä se nyt tulee näyttämään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti