Paperitöitä...rakennuslupa tulollaan

Puut saatiin kaadettua muutama viikko takaperin, ja mökillä vain silppuroitiin jäljellä olevia oksia (iso homma) ja laitettiin paikat kuntoon syksyä varten. Laiturin nosto on aina projekti joka nostaa tunteet pintaan ja saa veren kiertämään :)

Samaan aikaan valmisteltiin ahkerasti rakennuslupapapereita. Niitä varten piti tietysti sopia yksityiskohdat hirsivalmistajan kanssa ikkunoista, ovista, niiden väreistä, paikoista jne jne. Paljon detaljeja. Paperit saatiin kuitenkin ihan mukavasti kasaan postiin. Sopimus rakennusviraston kanssa oli, että kun paperit on päällisin puolin katsottu, voimme tilata mittamiehet ja merkitä paikan, jotta pääsemme aloittamaan maansiirtotöitä. Pihaa on kaivettava auki, salaojitamme parkkialueen ja tosiaan tonttia on tasattava.
Mittamiehet tulivat ajallaan, ja merkkasivat paikan. Siinä se nyt nököttää. Hieman nuo korkeuserot taas saivat miettimään vatupassilla vertailua... No, suunnitelmana on kaivaa maata yläpäästä sen verran pois tontin tasaamiseksi, ettei mökin etureuna nyt ihan noin korkealle tule. Mutta käytännössä päämökin terassilta voi melkein katsella saunamökin katon yli. Niin jyrkkä on rinne...

Yllätyksekseni sain soiton kaupungilta viikon päästä siitä, kun olin paperit postittanut, että tämä olisi nyt valmistumassa. Ei muuta kuin aloituskokous ensi viikolle ja homma pyörimään. Pihatöiden yhteydessä asennetaan kellari (valmiselementistä) ja tehdään kaivo, molemmat jo tilauksessa. Jännä nähdä miten pitkälle päästään ennen vuoden vaihdetta!

Koska nyt homma on aika lailla etenemässä omalla painollaan, aloitimme muutkin tärkeät valmistelut, eli takan valinnan ja keittiön katselun! Keittiö on sikäli tärkeä elementti, että on helpompaa vetää putket kerralla oikeisiin paikkoihin, kun olemme sen jo mitoittaneet. Ihan mahdottomiin ei ole tilaa, mutta eiköhän sinne ihan mukava keittiökin saada.

Edit: lupa tuli siis viikossa hakemusten postittamisesta, ja maksoi noin 1000 euroa. Ei hirmu halpaa, tuplat rantamökkiin. Yhteensä on siis lupapapereista pulitettu noin 1800 euroa. Jos olisi hetimiten merkkailtu kaikkia paikkoja, olisi säästetty, mutta meidän projekti onkin tällainen vaiheittainen...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti