Maisema muuttui lopullisesti - ja meillä on kellari!

Perjantaina kieltämättä hieman jännitti ajella paikalle, varsinkin kun rakennusurakoitsijalta tuli viestiä, että "älkää pelästykö, työmaa on vähän rajussa vaiheessa". No olihan se :)

Viikon aikana oli laitettu hösseliksi, mökin alusta oli kaivettu auki ja täytetty murskalla, eturinne oli tuettu isoilla kivillä ja erikokoisella murskalla jotta varmasti kestää, ja meidän niin kovasti käyttämämme reitti alas rantaan oli lopullisesti peitetty. Jätevesijärjestelmälle oli kaivettu kuopat ja imeytyskenttä jo asennettu, kellarikin jo paikoillaan.

Aika kova homma on tuollaisessa paikassa, mutta kyllä tulee myös näyttävän näköistä. Hieman on tässä vaiheessa vaikea sanoa miten piha asettuu ja miten tehdään kulkureitit, helpottaa kun saamme pohjat siihen ja alkaa näkyä missä todella menee mökin rajat.

Erityisen mielissäni olin maakellarin saamisesta, se asettui juuri hyvään paikkaan lähelle rajaa, päämökin etuoven läheisyyteen. Rinne joka mökille oli kaivettava takasi että kellari ei kovin isoa kumpua aiheuta ja ikään kuin uppoaa siihen seinämään. Hieman meille tuli lisäpuuhia kesällä tehtyjen puiden siirtämisessä pois tieltä, mutta eiköhän sekin nyt hoidu. Seuraavaksi tehdään anturat ja sitten pohjat, ja sitten odotellaan jokunen viikko ennen kuin tehdään täyttö.

Allaolevista kuvista näkyy auki kaivettu pohja ja sama juttu murskeella täytettynä. Käy myös ilmi miten isoja kiviä on rinteen alaosaan tuettu, melko julman näköistä mutta ajatuksissa alkoi jo pyöriä ideaa maisemoinnista. Imeytyskenttä piti tehdä pikkaisen eri paikkaan kuin oli tarkoitus, koska sieltä löytyi kallio (niiden miljoonien pikkukivien äiti tietysti).

Kellari on Ruduksen Talvikki joka saatiin paikallisesta Rautiasta varsin sopuhintaan. Kolmen neliön lattiapinta-ala + tuulikaappi, varsin passeli meidän käyttöön. Kuvassa kellarin oven taso on suunniteltu mökin lattiapinnan tasoksi myös, eli tasataan tuohon sopivasti pieni piha.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti