Hellehommia

Säät suosivat meitä lomalla, useana päivänä mittari oli yli hellerajan ja välillä jopa  yli kolmessakymmenessä asteessa. Koska laiturin suhteen ei ollut isompia projekteja auki, loman pikkupuuhiksi oli ajateltu keväällä kaadettujen ja halottujen koivujen siirto sisätiloihin puuvarastoon sekä terassin katon maalaus.

Olin maalaillut noita katon alapuolen osia vähän ja laskeskellut, että urakka on noin kymmenen tunnin mittainen. Suurin piirtein kymmenen tuntia sitä maalausta tehtyäni olin puolivälissä :(. Kun oli todella kuuma, maalasin muutaman tunnin auringolta suojassa (ja huopakaton alla!), toisella kädellä maalasin ja toisella pyyhin hikeä ja sitten en pitänyt tikkaista kiinni. Maalauksesta työlästä teki terassin korkeus. 5.5 jatkotikkailta oli pakko maalata, tellingit eivät ylttäneet kuin osaan kattoon. Värejä on kaksi, parrut ruskealla karhulla ja välit harmaalla porolla. 

Olipa sitten viimeinen kerta kun katon alapuoli jätetään tuolla tavoin näkyväksi ja maalataan erikseen. Seuraavaan rakennukseen se vedetään umpeen, ja peittolaudat maalataan maassa. Sen verran kovaa hommaa ja hyvää tasapainoa vaativaa tuo juttu oli. Vieläkin on kesken, maali loppui välillä ja sattui pienimuotoinen onnettomuus jonka vuoksi en viitsinyt tikkailla hetkeen kiipeillä, nimittäin tikkaat tietysti lipsahtivat ja tulin niiden kanssa alas. Sen verran tuli kolhuja, että kiipeileminen jäi hetkeksi. 

Mutta tästä on hyvä jatkaa. Puut on kuivina tallessa, kerrankin meillä oli tuuria polttopuiden suhteen, ja rantaankin tehtiin pieni terassi. Kivoja pieniä lomapuuhia, ei sellaista raatamista kuin edellisinä kesinä. Paljon uimista, veneilyä, vähän kalastustakin, hillojen poimintaa, pyöräretkiä... Koiratkin nauttivat kun lauma oli koossa ja aikaa oli eri tavalla niidenkin kanssa puuhailuun.

Laiturille ei portaita saatu rannasta aikaiseksi, niitä pohdittiin ja pähkäiltiin, mutta hyvää ratkaisua ei vielä löytynyt. Mietintä jatkuu.

Kesäkeittiö on myös vielä vailla ovea, muutamaa vaihtoehtoa kävimme katsomassa, mm. Puukeskuksessa valmiskesäkeittiön liukuovea saa ostaa erikseen. Tämä on hoidettava ennen syksyä. 


2 kommenttia:

  1. hienolta näyttää teidän mökki ja kiva lukea blogiasi.meilläkin mökki nousee v.2014

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia. Työtä siis edessä teillä ensi vuonna, onnea projektiin!

    VastaaPoista