Sisähommia

Viikonlopun sää oli laatuaan sellainen, että mökillä projektit valittiin lähinnä sisätiloihin keskittyviksi. Oli joko liian kosteaa tai liian tuulista terassin maalauksen jatkamiseksi. Järkyttävä tuuli järveltä suoraan pihaan ei houkutellut heilumaan tikkailla. Niinpä lakkojen(!!) poimimisen lomassa pienittiin lisää pikkurisuja sekä vahattiin tuvan seiniä.

Pääosa risukasoista, joita kaadetuista puista on jäänyt jäljelle, on käsitelty. Muutama yksittäinen kasa vielä tarvitsee silppuria ja lajittelua, mutta yksi näkyvimmistä ja isoimmista saatiin keväällä lajiteltua ja silputtua. Kyseinen kasa oli mökin takana oleva "paniikkikasa", johon puita, risuja ja oksia heiteltiin viimeisessä vaiheessa tonttia raivatessa ennen ensimmäistä kaivinkonetta 2009. Oksat on silputtu, mutta isommat risut jäivät odottamaan sahausta. Sitä aloiteltiin nyt sään jäähdyttyä, ikävä touhuta moottorisahan kanssa helteillä. Puolet kasasta saatiin pienellä vaivalla pilkottua. Meillä todellakin on tuota "vedenlämmityspuuta"! Itse tekemiämme pieniä kuivatusrakennelmia vielä 4 jäljellä, kaikissa noin kuutio tikkupuuta, ja nyt siis viides tekeillä. Ja näitä on polteltu nyt kaksi. Piha siistiytyy risupuista mutta työtä se vaatii.

Mutta se vahaus. Sitä kokeiltiin helteelläkin tehdä, mutta vaha imeytyy kyllä paremmin parinkymmenen asteen lämpötilassa kuin 30:ssä, puhumattakaan homman hikisyydestä. Lämmintä pitää kuitenkin olla jotta ovet ja ikkunat voi pitää auki ja haihduttaa käryt.

Seinien alaosat on nyt vahattu Osmocolorilla, vaalealla hirsi ja tammella puitteet. Tuli komean näköistä, ja koko tuvan valaistusolot muuttuivat ihan radikaalisti, kun vahattu pinta alkoi taittamaan ikkunoista tulevaa valoa takaisin. Yläosat puuttuvat vielä, telineet on rakennettava sisälle jotta niihin ylttää. Aiemmin tehty vahaus sai jotenkin lisää näköä, kun ikkunapuitteet tuli vahattua nyt tummemmalla värillä. Jokunen tunti on vielä kyllä vahattava jotta loputkin seinät on tehty.

Toivottavasti sää pysyisi suhteellisen kuivana, että terassin katon saisi maalattua loppuun, kun nyt on kaikki maalitkin.

Veneeseen ostettiin kaikuluotain, edullinen harmaasävynäyttömalli. Se saatiin kyllä viriteltyä käyttökuntoon, mutta tuulinen sää esti varsinaiset koeajot. Ensi kerralla sitten...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti