Rapparit työssään, kiuakaan esilämmitys ja sekalaista viikonlopun saldoa

Viime viikonloppuna hajautimme perheen ahkeroinnit ja toimimme kahdella paikkakunnalla. Toisaalla noudettiin grilli joka ensi keväänä mökin pihaan asennetaan, mökillä jatkettiin rakennuspuuhia. Grilli tuli ostettua Lappeenrannan K-Raudasta josta se saatiin niin kilpailukykyiseen hintaan, että nouto keväällä Keski-Suomesta kannattaa. Kaiketi. Valitettavasti samalla kertaa trukkikuski kolhi lainassa olleen kuljetusauton, joten ihan hienosti tämä ei mennyt.

Mutta mökillä uurastus vain jatkui. Lauantaina aamuvarhain kävimme hakemassa rautakaupasta laatat, saumausaineet ja muut vermeet. Jämsän Rautiaa voi suositella, siellä saa asiantuntevaa palvelua, kun ymmärtää sitä vaatia. Päädyimme Belek-merkkisiin mustiin 10x10 lattialaattoihin. Ne sai Jämsästä kaikkein edullisimmin, 17.9€/neliö ja tiliasiakkaana alennukset ja plussat päälle. Saumauksen ja silikonin väriksi otettiin tuohon sopiva tumman harmaa. Tiiliseinän nurjalle puolelle varattiin karkeaa Antiikkilaastia rappaukseen.

Lauantaina aloitimme rappaamalla saunan seinää. Se sujui hyvin, paljon paremmin kuin odotimme. Tasoitus ei ollut ihan täysin tasoittanut seinää, mutta valkoinen rappaus ja kuviointi telalla teki seinästä elävän ja luonnollisen näköisen. Asensimme myös saunan oven paikoilleen. Karmit piti kuitenkin olla paikoillaan ennen laatoitusta ja ajattelimme lasioven olevan paremmassa turvassa paikoillaan kuin jossain nojaamassa seinää vasten. Hyvältä näytti harmaa lasiovi. Lopuksi vedimme primerin sekä saunaan että myös pukuhuoneen lattiaan.






Sunnuntaina päätimme aloittaa kiukaan asennuksella ja esilämmityksellä. Kiukaan asennus sinällään oli helppo nakki, mutta Harvian omien savuputkien saaminen toisiinsa kiinni vaati hieman näppäryyttä. Taisi mennä kolme tuntia ennen kuin olimme saaneet putket leikattua ja sopimaan yhteen. Piti tehdä jopa oma pikku pantetti ja asettaa yksi leikattu pala sovitinpalaksi kahden putken sisälle, kuvassa se ei näy joten lopputulos on onnistunut :). Ongelmana oli, että Harvian putket käyvät toisiinsa vain toisesta päästään (siis A-koon päät voi yhdistää vain B-koon päihin), ja putket ovatkin kartioita, eli kun se kapeampi pää lyhennettiin pois, ei loppuosa ollutkaan kapeampi vaan vaati sen sovituskappaleen.

No joka tapauksessa saimme savut tulemaan lopulta myös oikeasta paikasta eli piipusta katolla :). Kiuas on kyllä komea ja kookas, kuvassa ilman kiviä.

Lopuksi laitoimme kankaat kulmiin ja viemärikaivon päälle ja vedimme kosteussuojan lattiaan. Se on sauna sitten laatoitusta vailla!

Lopulla antiikkilaastilla aloitettiin piipun rappaus tuvan puolelta, laasti loppui kesken ja valmiiksi tuli vain tuvan puolelle näkyvä osa ja osittain parven puoli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti