Maalaushommia ja ensilöylyt!

Viime viikonloppua mökillä vietettiin jälleen viilenevässä säässä. Takka kyllä lämpeni mukavasti ja piti lämpöä hyvin. Pistimme lauantaina saunan siihen kuntoon, että pääsimme illalla saunomaan. Hieman listoitusta, kiukaan yläristikko paikoilleen ja vesipadan asennus. Vesipadan liitosputki piti tietysti myös pilkkoa, mutta koska siihen tuli vain yksi lisäputki, oli homma helpompaa kuin kiukaan kohdalla.


Pelkäsimme kylmää sunnuntaita ja vesisateita ja pakersimme loppuun myös ikkunoiden ja ovien vuorilaudat. Hienot tuli, vaikka itse sanonkin. Mökki tuli kummasti valmiimman näköiseksi kun villat eivät enää paista. Isoin ongelma pelkällä tuulensuojapaperilla suojatuilla puitteilla oli pikkulinnut, jotka repivät eristettä ruuan toivossa pois. Nyt ei enää niihin eristeisiin pääse käsiksi.
Saunan lauteina toimi sama rakennuspukki mikä telttasaunassakin on koko kesän ollut. Hyvin oli löylyä, sauna oli todella kostea. Emme lämmittäneet kiuasta ihan riittävästi kuivilla puilla, joten palaminen ei ollut ihan puhdasta, kuumemmaksikin saunan olisi saanut. Tuonkin lämmittämisen seuraus oli, että palomuuri lämpeni ihan kunnolla ja oli sunnuntainakin vielä lämmin tai vähintäänkin ei-kylmä.

Sunnuntaina laittelimme saunan listoitukset kuntoon. Hirsipaneeli jouduttiin saunan oven yläpuolelta purkamaan, emme saaneet muuten katon ja seinän välistä listaa näyttämään hyvältä. Ne listat tietysti kiinnitettiin kattoon.

Lisäohjelmana sunnuntaina oli saunan seinien käsittely. S veti niihin samaa Articia kuin kattopaneeleihinkin. Helmiäissävy ei näy kuvassa, mutta hienot niistä tuli! Seinien sävy sopii hyvin kiviä täynnä olevan kiukaan kanssa, kuva sitten myöhemmin tulossa :).

Jos sää sallii niin tulevana viikonloppuna jatkamme hommia. Sisähommiahan ne ovat, mutta renkaat on autoon vielä vaihtamatta joten mökille pääseminen voi tuottaa ongelmia..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti