Vihdoin oikeat lauteet!

Talvi on väkisinkin tulossa. Viikonloppuna mökillä oli jo lunta maassa ja sunnuntaiaamuna peräti 6 astetta pakkasta! Se kuuluisa Joku Muu oli unohtanut nostaa illalla juomaveden sisätiloihin sillä seurauksella, että aamusella piti kahvivettä hieman sulatella lämpimässä. Pihan ympäristöä sekä terassia on nyt siivoiltu talvea varten, ja paikat alkavatkin näyttää siistimmiltä. Kuvan lievä vääristymä johtuu Canonin pikkukameran puutteellisesta objektiivista, en jaksanut liikaa kikkailla sen suoristamisen kanssa. Mökki kun on korkea niin perspektiivi kärsii väkisinkin tässä kuvakulmassa.

Viime perjantaina kävimme Jämsässä Salmisen puutavaraliikkeessä ostamassa saunan lauteet. Ostimme lauteet metritavarana, ylälaude omanaan ja alalaude omanaan sekä kulmapalan ylälauteelle. Lauantaina asentelimme ylälauteen ja sunnuntaina alalauteen. Lauteiden mukana tuli omat asennustelineet, mutta halusimme pelata varman päälle ja teimme itse tukevat telineet takaseinään ja sivuihin kiinni. Saunan pitää kestää kovaa kulutusta, ja isää mukaellen lainaten myös sitä, että K ja A saavat jotain outoa päähänsä ja vaikka painivat saunassa.

Lauteet ovat lämpökäsiteltyä haapaa eivätkä siten välttämättä tarvitse mitään värjäävää käsittelyä. Niistä tuli todella hieno, vaikka ylälauteilla saunominen ilman alalaudetta olikin kuin ylähyllyllä olisi ollut. Kuvia tulossa myöhemmin.

Viikonlopun muihin projekteihin pienen oheistoiminnan lisäksi kuului pukuhuoneen kosteussulku ja laatoitus. Taas minä konttasin lattialla, tällä kertaa ulko-oveakin piti pitää lopussa auki, ja sain kuin sainkin ne laatat lattiaan. Mökin käyttö helpottuu nyt huomattavasti, kun saunaosasto on vihdoin valmistumassa kokonaisuudessaan ja voimme alkaa sijoittelemaan tavaroitakin sen mukaisesti. Oli muuten luksusta pestä sisätiloissa käsiään hommien jälkeen, ja vielä lämpimällä vedellä...

Pientä vastoinkäymistäkin oli. Perjantai-iltana otsalampun varassa yritin asentaa tuvan kattoon vedettyihin sokeripaloihin spottivaloja. Ei puhunut mitään kumpikaan ostetuista lampuista, ei vaikka käänsin parven tikkaat ja kiipesin toiseenkin päähän molemmat reunat kokeillakseni. Irtolampulla kokeilu todisti, että vian on pakko olla jossain muualla kuin uusissa lampuissa. Isä toi lauantaina yleismittarin ja testasimme sekä kytkimet että sokeripalat. Kytkimissä on jännite mutta sokeripaloissa ei. Tuvan korkeimmat valot jäivät siis taas asentamatta, ja pitää soitella sähköliikkeen kanssa :(.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti