Kattohommissa

Viikonloppu sujui taas rakentamisen merkeissä. Teimme perjantaina valmistelevia toimenpiteitä, ostettiin rautakaupasta tavaraa jatkoa varten jne. Lauantaina sitten aamulla puoli kymmenen maissa otettiin huppu pois varastorakennuksesta ja aloitettiin katon paukutus. Ponttilauta hieman hangoitteli mutta alkuun päästyään lähti asettumaan ihan kivasti. Laudan laittaminen oli melko joutuisaa. Katon pintamateriaalina on palahuopa, emme halunneet peltiä koska se rummuttaa niin kovasti sateella ja tiilikatot olisivat olleet ylilyönti pienessä varastossa :).

Palahuovan laitto ei ollut erityisen nopeaa, yksi rivi on pienehkö ja käytännössä koko ajan leikattiin paikkopaloja päihin. Homma sujui kahdella asentajalla ja yhdellä kantojuhdalla. Kun pääsimme toiselta puolelta harjaa kohti, huomasin että puolet huopapaketeista oli käytetty jo. Pikainen laskutoimitus ja tilauslistan tarkistus: kyllä, kaksi pakettia puuttuu. Voi sitä sadattelua...

Ehdimme päivän mittaan asentamaan järven puolelle aurinkoon huovat ja naulaamaan toisellekin puolelle jo lautakaton. Kello oli jo seitsemän, kun peittelimme kattoa uudelleen. Mittaa tuli päivälle taas.

Sunnuntaina satoi, joten loppukaton asennus (huopaa on tietysti hommattava lisää) jäi seuraavaan kertaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti