Käytössä on!

Tiistai-iltana ajelimme hirveässä lumimyräkässä mökkiä kohti, aikaisin keskiviikkoaamuna olisi käyttöönottotarkastus. Keli oli karmea, mutta perille päästiin. Ainakin oli lämmin mökki odottamassa.

Vielä viimeiset viimeistelyt, vähän listoja, silikonia, saunan suojakaide ja kivet kiukaaseen (80kiloa!), ja olimme valmiita. Aika myöhäiseksi silti ilta meni...

Aamulla odoteltiin lumiauraa, mutta saimmepa tarkastuksenkin käyntiin. Mitään ihmeellistä ei ollut, kaikki hienosti kunnossa ja mökki on uutuuttaan kiiltävä suorastaan. Ei muuta kuin kovaa käyttöä ja kohti kesän lopputarkastusta. Puuttuvia ovat ulkoportaat ja ehkä nyt muuten ulkopuolen katsastus, vaikka kaikki käytiinkin listasta läpi.

Me jatkoimme päiväämme siivouksella ja järjestelyllä. Keittiössä riitti viimeisteltävää, ja kaappeja piti putsailla käyttökuntoon. Sama juttu pukuhuoneessa. Kiukaasta poltettiin rasvat ja tavaraa siirreltiin alamökistä ylös. Mökin ympärillä on melkoinen määrä pientä ja isompaa puutavaraa, jota keräiltiin taas, se mitä löydettiin. Taivas rakoili, ihan parhaaseen hetkeen en ehtinyt mukaan, mutta yhden panoraaman sain näpsäistyä. Hieman tuo sirkkeli oven edessä hämää, mutta tästä saa taas mielikuvaa miten jyrkkärinteinen tontti on.


Kova homma on ollut reilun vuoden ajan tähän asti. Vielä on paljon tehtävää, lattiat on kokonaan vielä vahaamatta, viimeisimmät paneloinnit sisällä ilman väriä ja lattialistat samoin. Mutta mökki on lämmin, kaikki toimii, vesi juoksee, sohva on pehmeä... jotenkin tuntuu, että lopusta selvitään kyllä.

Odotukset joulun suhteen ovat korkealla, tästä on haaveiltu monta vuotta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti