10 päivää tarkastukseen

Enää 10 päivää käyttöönottotarkastukseen. Toki se ei ole se lopullinen sinetti, mutta se antaa meille mahdollisuuden "muuttaa sisään" ja päästä viettämään joulu ja talvi isommassa mökissä.

Pieni epätoivo meinasi iskeä, kun näin viime viikon työmiesten jäljet. Sirkkeli sisällä oli tehnyt aika hyvää jälkeä, ts. purua oli joka paikassa. Rappuset ja parven kaiteet olivat viimein tulleet, ihan pieninä osina, ja kokoamiseen meni päivätolkulla. Melkoista hieromista, muistutti kovasti saunamökin rappujen ja kaiteiden kasaamista, joihin tuhrautui myös yksi työpäivä, vaikka kokoa oli vähän. Mutta hyvät raput ja portaat tuli, olemme tyytyväisiä valintaan ja miten raput istuvat paikoilleen. En vain valitettavasti ottanut kuvaa.

Kaikenlaista muutakin säätöä oli. Loppuja kattopanelointeja, enää puuttuu sauna, johon odoteltiin paneelia. Hirsitoimituksen mukana tullut paneeli loppui kesken, ja minun piti hakea melkein samaa kokoa olevaan aika matkan takaa lisää. Samoin piti hakea leveämpää kourulistaa, eteisaulan ja tuulikaapin kattolistat eivät olisi peittäneet rakoa. Hirsipaneelia seinään laitettaessa välillä käy niin, että kattoon jäävä rako (joka on pakkokin olla painuntavaran takia) jää liian suureksi listalle, mutta liian pieneksi täyttää hirsipaneelin lisulla (olisi hukkakäyttöä). Näihin kaikkiin sitten laitettiin myös väriä viikonloppuna.

Keittiön uurastus jatkui. Tein loput laatikot valmiiksi, kun sähkäri ja putkari on hommansa hoitanut, voi ne asennella paikoilleen. Astianpesukoneen etuosa sai oven paikoilleen. Se kiinnitettiin alaosasta kahdella pienellä mutterilla, toisen tiputin koneen oven sisään.... Sieltä näkyi läpi, sen olisi pitänyt pudota lattialle, mutta sinne se jäi. Ei kilissyt eikä kolissut, kun ovea liikutteli. Pitää hankkia varaosa...

Ensimmäisen kahvankin porasin keittiönoviin paikoilleen. Tai porasin reiät ja kiinnitin kahvan. Kovaa on ovien levy, vaikka porasin pienellä poralla, se repii ulkopinnoitusta. Ei jää näkyviin, mutta ärsyttää.

Pesuallasputkisto Ikean malliin
Keittiön viimeistelyyn kuului myös putkihässäkän asennus tiskialtaan alle. Olipa jännä viritys Ikealta. En ole noita koonnut koskaan kokonaan itse, muutaman osittain purkanut, ja tämä oli kyllä vähätiivisteisin systeemi, mitä olen käyttänyt. Hieman epäilyttää.

Haimme myös WC:n allas- ja peilikaappikalusteet, jotka olimme ostaneet aiemmin paikallisesta K-Raudasta, sekä saunan lauteet. Lauteet ovat 2100mm, jotka katkaistaan oikeaan mittaan. Otimme myös selkänoja, joka säästää takana olevaa hirttä ja peittää kuidut. Asentelin sunnuntaina WC:n kalusteita, ja huomasin ongelman sähköpistorasioiden kanssa. Ei ollut seinän tekijä noudattanut annettuja mittoja, peilikaapin alapuolelle tuleva pistorasia oli porattu liian korkealle, ja se jäisi näin ollen peilikaapin alle. Yläpuolella on johto päälle tulevalle LED-valolevylle, eikä ole pelivaraa nostaa kaappia. Kirosin parikin kertaa. Soitin sähkärille, vaikka oli sunnuntai, selitin tilanteen ja sovittiin, että työstetään kaapelille paneeliin tilaa ja laitetaan pintarasia peilikaapin alapuolelle. En vain voinut asentaa sitä kaappia, jotta työstö voidaan tehdä.

Elämme jännittäviä aikoja. Työt ovat nyt niin paljon pintahommaa, ja jokainen juttu tuo lisää näköä ja mökkiä lähemmäs valmista. Alkuviikosta sähkäri lupasi laitella lamput ja kytkeä keskuksen, jolloin saamme siis lämpöä ja valoa... Sunnuntaina lämmitimme takan ensimmäistä kertaa kunnolla, mukava lämpö levisi kyllä rakennukseen, vähän eri asia kuitenkin kuin pelkkä ilmalämpöpumppu.

Valitettavasti joulukuun alku on muistuttanut marraskuuta kovasti. Lauantai valkeni kivassa pikkupakkasessa ja lumimaisemassa, illaksi se muuttui jo rännäksi ja sunnuntaina satoi rehellisesti vettä.

Lauantaina sää oli hyvä




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti