Satasen kynsi ja muita tarinoita

Ilmalämpöpumpun tyylikäs ulosveto sekä Wilma.
Aina ei tosiaan mene kaikki ihan putkeen, eikä kuten Strömsössä. Meille tuntuu muutenkin osuvan kaikenlaista puutosta ja säätöä.

Lattia on edelleen liian märkä jotta voisimme tehdä märkätilojen valut (paradoksi sinänsä). Eristysfoamia ei voi laittaa märän betonin päälle, kosteus ei pääse sitten ikinä pois. Kuulemma muut lattiat voisi tehdä, mutta niillä ei ole nyt niin kiire. Tämä vuoksi elokuun alussa tilasimme ilmalämpöpumpun. Se asennettiin parisen viikkoa sitten, ja mökki on pysynyt mukavan lämpimänä siitä asti. Ostin myös pienen ilmankosteusmittarin näyttämään mikä on tilanne. Mestari neuvoi, että pitäisi pitää lämpö niin korkealla, että suhteellinen ilmankosteus on korkeintaan 50%. No sehän oli 68%, kun laitoin mittarin paikoilleen. Eikun lisää höyryjä ilmalämpöpumppuun. Nyt seurataan tilannetta. Väliseinät voi jo valaa, ja niihin tilattiinkin tavarat, toivottavasti päästään pian hommiinkin.

Mutta se mikä ei mennyt putkeen. Ilmalämpöpumppu oli Mitsubishin ihan uusi malli LN-25, siinä on sisäänrakennuttu wifi mikä tulee auttamaan meitä jatkossa. Me osuimme olemaan ihan ensimmäinen tuon mallin asennuskeikka asentajalle. Kaikki meni pääosin tosi hyvin, ulostulo mökistä saatiin tehtyä tosi siististi (kuva alempana) eikä haittaa meitä ollenkaan tuo valkoinen putki. Koska sähköt on vedetty ulkokautta jatkoroikalla toistaiseksi, on se pumppu muuten vähän hassun hässäkän näköinen keittiöikkunan alla, mutta sitä voidaan sitten säätää.

Ongelma tuli, kun pumpun sisäyksikön ulkokansi laitettiin paikoilleen. Toinen alareunan "kynsistä" napsahti poikki. Noin vaan. Asentajaa selvästi vähän tuskastutti, uusi pumppu, takuuseen pitäisi mennä vika, mutta iso homma ottaa pois ja vaihtaa, emmekä me saisi sitä siis käyttöön. Pyysin soittamaan maahantuojalle ja kysymään tarjousta. Lopputulema oli 100 euron alennus tuotteesta. Hyväksyin, sillä puuttuva pala on tosi pieni, tuskin kukaan tulee huomaamaan, ja voin liimata sen paikoilleen. Uskon, että kansi muuten kestää, ja onhan sillä nyt vieläkin takuu.

Grillipatiolle tilattu uusi pöytäryhmä sen sijaan odottaa yhä puuttuvia osia. Rikkoutuneesta kulmasta sain hyvityksen nopeasti, se osoittautui 40 euron arvoiseksi. Kelpuutin, koska ajattelin, että on isompi vaiva lähettää koko homma takaisin. Mutta 4 viikkoa toimituksesta ja kiinnityspultit puuttuvat yhä! Posti hukkasi jälkitoimituksen, sitä on Suomen postille tapahtunut aika lailla, mutta en jaksa olla liian empaattinen sen suhteen, sillä toimittaja teki ensimmäisen virheen, kun ei toimituspakkaukseen laittanut niitä mukaan. Nyt on toinen toimitus pulteista ollut viikon reissussa, eikä tätä kirjoittaessa vielä ole tullut perille. Vaihdoin toimitusosoitteenkin kaupunkiin, jotta postilla olisi paremmat mahdollisuudet. Alkaa todella nyppia koko pöytä... Ja arvatkaa vaan tilaanko enää netraudasta mitään?

Kolmas roikkuva juttu on maaliskuussa tehty reklamaatio pesuhuoneen ikkunan suojapuitteista sekä kolhuista yhdessä ikkunakarmissa ja yhdessä ulko-ovessa. Puitteet ovat liian lyhyet (jää iso rako niiden väliin) ja kolhut olisi pitänyt kitata ja maalata. Olisin voinut sen tehdä jo, jos olisin saanut maalin tiedot. Mutta Finnlamelli oli saanut kuittauksen toimittajalta (Skaala), että heiltä tulee joku vaihtamaan puitteet ja korjaamaan ikkunan/oven. Ei ole näkynyt, ja tänä aamuna osui silmiin otsikko Kauppalehdessä "Skaalaa haetaan konkurssiin". Tämäkin vielä.

Satasen kynnen paikka.
Muuten menee hyvin. Ollaan ehditty terassikaiteiden pylväiden maalauksen lomassa sienestää jne. Ehdimme myös viimein aloittaa viime syksyn karsinnan runkojen sahaamisen, siinä kyllä menee vielä tovi.


Oman pihan sikurirouskut ja lähimaasto kanttarellit.

Puita pinoon


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti