Talven ihmemaa

Luminen tammikuu jatkuu pikkupakkasessa. Oli mukava tunne ajella mökille joka on lämmin ja niin valmis, ettei mitään ole varsinaisesti pakko uurastaa, vaan voi nauttia vapaasta, ja parannella kipeää selkää.

Naapuri oli lingonnut pihatiemme valmiiksi, joten saapumisen ilo oli moninkertainen. Autolla pihaan asti ja lumityöt helpottuivat huomattavasti.

Vahaukset odottavat pääasiassa kyllä kevään tuloa, joten vaikka teki mieli tehdä hommia, niin isompia näkyviä ei voi tehdä. Saunasta puuttuva hirsipaneeli sai värin ja S aloitti myös ikkuna-ja ovipielien käsittelyä pesutiloissa. Minun selkäni ei kestänyt mitään kovin kummoista, joten laittelin muutamia koriste-esineitä paikoilleen, ja tutkin ennakkoon muutamaa rastia listalta.

Lunta on tullut reilusti, näin aikaisin talvella ei ole aurattu yhtä montaa kertaa vuosikausiin, ja myös tasaisilla pinnoilla on niin paljon lunta, että monesti on vasta keväällä. Lumi aiheutti myös ongelmia. Jitan langaton pintavahti, jonka pitäisi hälyttää kun likavesikaivo on täynnä, aiheutti kyllä hälytyksen, mutta täyttymisen sijaan se oli yhteysongelma. Kaivon kannen päälle oli tullut niin paljon ja niin tiiviisti lunta, että se ilmeisesti peitti signaalin. Lumen putsauksen jälkeen tilanne helpottui. Jäi tutkimatta tarkemmin jatkaisiko tuo hälytys huutamista itsekseen tyhjässä mökissä, jos emme sattuisi olemaan paikalla... Ja muutenkin ihmettelen miten herkkä tuo voi olla, pitääkö sille rakentaa oma suoja?? Onkohan tätä sattunut muille, tuntuu jotenkin todella oudolta, että pitäisi muistaa putsata tuo kansi lumesta. Onhan se ihan avopaikassa, koska sille on pitänyt imeytyskenttä rakentaa.

Mukavuuksia lisättiin sen verran, että ilmalämpöpumppu on nyt wifin perässä ja siten saavutettavissa internetskusta. Muutenkin putsasin koko pumpun sisäyksikön huolella, ja yllätyksekseni wifi yhteys meni meidän Telewelliin ihan heittämällä kiinni. MelCloud ohjelmisto ei nyt erityisen ihmeelliseltä vaikuttanut, mutta lämpötilaa voi etänä säätää ja tehdä muita asetuksia, joten huima parannus entiseen.

Mutta kotona/poissa kytkin uupuu edelleen, sen kun saisi niin lämpötilan säätö helpottuu.



Keittiön koristeita. Perintöjä...
Ulkogrillaus on tauolla
Pintavahdin lähetin ei kestä lunta




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti